El Govern destina enguany més de 187 M€ a la inserció laboral de persones amb especials dificultats

Imagen del artículo El Govern destina enguany més de 187 M€ a la inserció laboral de persones amb especials dificultats

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Empresa i Treball incrementa un 34% els fons econòmics destinats als programes de polítiques actives d'inserció des de l'inici de la legislatura

Els centres especials de treball reben la major part dels programes del Departament amb 143,5 M€ atorgats per a les persones amb discapacitat que hi treballen i professionals que els donen suport

El Departament acaba d'obrir dues convocatòries de suport a la inserció laboral de col·lectius vulnerables per un import total de25 M€

El Govern ha obert dues convocatòries de 25 M€ per donar suport a la inserció laboral de col·lectius vulnerables. En concret, destina 12,5M€ en subvencions del Programa de Mesures Actives d'Inserció per a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania i persones en risc o en situació d'exclusió social (MAIS), i 12,5M€ més en ajuts per a la realització dels Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS).

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat que "aquests dos programes formen part de l'aposta del Govern per donar suport als col·lectius que tenen més dificultats d'inserir-se en el món del treball".

Torrent ha assenyalat que "l'any passat en aquests dos programes van participar 8.776 persones, de les quals 1.743 van trobar feina al llarg del procés de formació i acompanyament sociolaboral realitzat, que van desenvolupar 113 entitats i administracions locals i comarcals arreu de 36 comarques de Catalunya".

A més, el conseller ha posat en relleu que "enguany el Govern ha destinat més de 187 M€ al foment de la inserció sociolaboral de persones amb especials dificultats d'inserció, ja sigui perquè pertanyen a col·lectius amb risc o situació d'exclusió social, perquè tenen una discapacitat, o per ambdues qüestions".

El titular d'Empresa i Treball ha subratllat que "la quantitat dels ajuts d'enguany suposa un increment del 34% respecte l'inici de la legislatura pel que fa a polítiques actives d'inserció", i ha ressaltat el fet que "l'any passat, els diversos programes d'inserció laboral van beneficiar més de 85.000 persones mitjançant l'acompanyament de 492 entitats d'arreu de Catalunya".

La major part dels fons econòmics de tots els programes la reben els Centres Especials de Treball amb 143,5 M€ en què es beneficien les persones treballadores amb discapacitat i els professionals que els donen suport.

Convocatòries de subvencions obertes: Programes MAIS i SIOAS

Els Programes MAIS i SIOAS són polítiques actives d'ocupació l'objecte dels quals és la realització de projectes que milloren l'ocupabilitat de les persones amb especials dificultats d'inserció sociolaboral.

Pel que fa al MAIS, aquest Programa se centra en l'atenció a les persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania i persones en risc o en situació d'exclusió social.

En el cas del Programa SIOAS, les persones destinatàries són aquelles amb discapacitat o trastorns de la salut mental que presentin una discapacitat igual o superior al 33%.

Aquests programes posen el focus en la realització d'uns itineraris de formació adaptats a cada persona. Estan compostos per actuacions integrades que inclouen serveis d'orientació i informació per a l'ocupació i l'autoocupació i per la millora de les competències personals, professionals i tècniques.

L'objectiu dels programes és afavorir l'ocupabilitat de les persones demandants d'ocupació atenent a les seves característiques i necessitats. També inclouen la promoció d'actuacions de prospecció del món de treball per facilitar-ne la inserció laboral i les tasques de suport i seguiment a la inserció laboral en el món ordinari de treball. Aquestes actuacions es regeixen pel principi d'igualtat de gènere que inspira de forma transversal totes les accions dels programes.

Amb aquestes iniciatives, el Govern manté la seva aposta per empoderar els col·lectius vulnerables perquè puguin adquirir les competències i facultats que els siguin necessàries per a la seva realització professional.

Tot plegat, de cara a fomentar una societat més inclusiva i diversa en la qual totes les persones puguin desenvolupar el seu propi projecte vital, i d'aquesta manera, aconseguir un país de drets, d'igualtat d'oportunitats i de benestar basat en una economia del coneixement, digital, emprenedora i inclusiva.

Més de 143 M€ de subvencions per a centres especials de treball

Els centres especials de treball (CET) són empreses que asseguren un treball remunerat a les persones amb discapacitat i garanteixen la seva integració laboral. L'objectiu d'aquests centres és productiu, però la seva funció és social.

Els 143,5 M€ destinats enguany als centres especials de treball corresponen a les següents subvencions:

Suport salarial (SMI), que permet garantir el manteniment dels llocs de treball dels centres especials de treball ocupats per persones amb discapacitat (105 M€).

El programa d'equips multidisciplinaris de suport (EMS) en el marc del qual es realitzen accions d'acompanyament per part de personal tècnic especialitzat i de suport sociolaboral a les persones amb discapacitat que treballen als centres especials de treball (32,5 M€).

Subvencions per al suport a llocs de treball ocupats per persones amb discapacitat afectades per envelliment prematur, que proporcionen un suport salarial així com un acompanyament a la persona treballadora amb discapacitat que presenta envelliment prematur en el seu procés cap a la jubilació (3 M€).

El Programa InnvESS - Treball Protegit inclou una sublínia de subvencions per a actuacions dels centres especials de treball per a l'activació socioeconòmica de la seva activitat, la innovació i sostenibilitat en els processos productius i els projectes industrials transformadors que generin noves oportunitats empresarials i d'ocupació (3 M€).

Gairebé 19 M€ per a empreses d'inserció

Empresa i Treball destina enguany 18,8 M€ a les empreses d'inserció per a la realització d'accions per a la millora de l'ocupació, la inserció laboral dels col·lectius en risc o situació d'exclusió social i la seva activació socioeconòmica.

En concret, aporta 17,7ME per a l'acompanyament a les persones en risc d'exclusió i els incentius per a la contractació d'aquest col·lectiu per part de les empreses d'inserció; i 1,1M€ pel que fa a la sublínia de subvencions del Programa InnvESS - Treball Protegit, destinada a les empreses d'inserció.

Els programes MAIS, SIOAS, i el Programa d'equips multidisciplinaris de suport (EMS) enguany estan cofinançats pel Programa FSE+ Catalunya 2021-2027.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
329075 {"title":"El Govern destina enguany més de 187 M€ a la inserció laboral de persones amb especials dificultats","published_date":"2024-07-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/16\/13\/05\/1d358e45-e65d-4370-921a-1cbbb2238c5b.jpg","id":"329075"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-16/329075-govern-destina-enguany-mes-187-m-insercio-laboral-persones-especials-dificultats https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.