Trànsit fa una crida a la conducció responsable arran de l'autobús accidentat a la C-32 a Pineda de Mar

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha atès els mitjans de comunicació arran de l'accident ocorregut aquest matí a la C-32 entre Pineda de Mar i Tordera en sentit nord en què un autobús amb passatge ha bolcat. Lamiel ha remarcat que "ha estat un accident molt greu i des de Trànsit volem fer un toc d'atenció a la conducció responsable i demanem màxima prudència sobretot als conductors professionals perquè portem dos dies molt complicats amb el sinistre d'aquest matí amb una cinquantena de ferits i els cinc accidents simultanis d'ahir a l'AP-7, tots amb vehicles pesants implicats".

Quant a la gestió de la incidència a peu der carretera el director Lamiel ha destacat que "la retirada del vehicle accidentat a la boca del túnel serà una operació molt complexa i el tall de via s'allargarà unes hores, per tant demanem als usuaris que evitin agafar la C-32 a partir de l'Alt Maresme". En aquest sentit la recomanació és circular per l'AP-7 en sentit nord i la xarxa viària secundària a la zona del Maresme.

El director de l'SCT ha recordat que estem en el període de màxima mobilitat de les carreteres catalanes i que algunes vies de la xarxa viària com l'AP-7 estan molt congestionades amb increments de mobilitat de fins al 6%. "En aquest context demanem màxima prudència", ha insistit Lamiel.

L'accident de la C-32 ha estat al punt quilomètric 125,7 a l'altura de Pineda de Mar en sentit nord, s'ha rebut l'avís a les 08.43 hores del matí i hi estan treballant diferents cossos d'emergències. L'autobús amb passatge que s'ha accidentat i ha quedat encastat a la boca d'un túnel, concretament, és de l'empresa Monbus hi viatjaven 47 persones, 46 dels quals treballadors de l'empresa Inditex, i el conductor. En el moment del sinistre, el vehicle es desplaçava cap a les instal·lacions de l'empresa a Tordera. En aquests moments la calçada continua restringida per les tasques de retirada del vehicle i s'ha activat una grua de gran tonatge.

En aquest incident, el SEM ha mobilitzat un total de 28 unitats, entre elles 14 ambulàncies i 2 helicòpters medicalitzats, 2 equips conjuntsSEM-Bombers i un equip de psicòlegs per atendre els ferits i els seus familiars en el pavelló que s'ha habilitat a Pineda. A més d'aquests efectius, en el pavelló també s'han mobilitats 4 unitats de Transport Sanitari No Urgent i s'ha activat un equip de primària.

El SEM ha atès i traslladat a 47 persones, 3 de les quals en estat crític i 22 en estat greu. Un dels ferits crítics ha estat traslladat en ambulància a l'Hospital Josep Trueta de Girona i dos més han estat traslladats en helicòpter a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i a l'Hospital Germans Trias i Pujol, respectivament. Dels 22 ferits greus, tres d'ells han estat atesos i traslladats pel SEM a l'Hospital Germans Trias i Pujol, 6 a l'Hospital de Blanes, 8 a l'Hospital de Mataró, 4a l'Hospital de Badalona i 1 a l'Hospital Vall d'Hebron. També hi ha 6 persones afectades en estat menys greu que han estat traslladades al CUAP de Mataró. Pel que fa als afectats lleus, dos d'ells, han estat atesos i traslladats al CAP de Pineda de Mar i la resta han estat traslladats a un segon punt d'atenció sanitària que s'ha habilitat al Pavelló Municipal de Pineda. Resten 11 persones en aquest pavelló que estan sent ateses pel SEM.

Els Bombers de la Generalitat ha mobilitzat per aquest accident 55 efectius amb 24 dotacions terrestres entre les quals dues autoescales, tres furgons un d'ells per a intervencions amb vehicles de gran tonatge, el Grup Operatiu de Suport (GROS) i la Unitat de Comandament Mitjana (UCM). A més, a través de la Unitat de Mitjans Aeris han activat dos helicòpters amb efectius de rescat del GRAE amb metge (SEM) de la base de Cerdanyola del Vallès i de la base d'Olot.

Els Bombers de la Generalitat han alliberat tres persones que estaven atrapades, una de les quals el conductor amb qui les maniobres de rescat han estat dificultoses i ha calgut el suport de les autoescales. A més, han evacuat tot els passatgers a zona segura per la seva valoració mèdica i, posterior, triatge i trasllat a centres sanitaris o al pavelló Can Xaubet de Pineda de Mar.

El cap Operatiu dels Bombers de la Generalitat, Jordi Martin, ha destacat que "les tasques d'alliberament dels ferits han estat complexes, l'autobús estava a 45 graus d'elevació, havia impactat contra l'entrada del túnel". Això ha fet que "requerís l'elevació dels bombers per poder fer no només l'alliberament dels ferits a la ferralla, sinó també l'extracció de la millor manera".

Els Mossos d'Esquadra han activat vuit patrulles de Trànsit i una de Seguretat Ciutadana. Protecció Civil manté el pla PROCICAT en alerta i ha activat la Operativa Territorial i ha desplaçat efectius fins al centre d'acollida de Pineda.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
329074 {"title":"Trànsit fa una crida a la conducció responsable arran de l'autobús accidentat a la C-32 a Pineda de Mar","published_date":"2024-07-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"329074"} catalunya interior,Joan Ignasi Elena i Garcia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-16/329074-transit-fa-crida-conduccio-responsable-arran-autobus-accidentat-c-32-pineda-mar https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.