President Aragonès: "El retorn dels exiliats és una gran victòria de país"

El cap de l'Executiu ha assegurat que "la fi de la repressió ha de ser un punt d'inflexió per fer un pas endavant en la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat"Pere Aragonès ha afirmat que aquesta legislatura "s'ha caracteritzat per la fi de la repressió"

El president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat aquest matí la recepció institucional del Govern als exiliats que van arribar divendres a Catalunya i ha assegurat que el seu retorn "és una gran victòria de país, no la darrera ni la definitiva de les que assolirem, però una gran victòria de país".

Imagen del artículo President Aragonès: El retorn dels exiliats és una gran victòria de país

En aquesta mateixa línia, Pere Aragonès, que ha recordat que aquest procés "ha de culminar amb la fi de les inhabilitacions i el retorn del president Puigdemont i els consellers Comín i Puig", ha afirmat que "el camí recorregut no només hauria de ser una fita per acabar amb la repressió", sinó que "ha de ser un punt d'inflexió per fer un pas endavant en la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat, que és un conflicte de sobirania".

El cap de l'Executiu, que ha estat acompanyat de la vicepresidenta, Laura Vilagrà, i la resta de membres del Govern, ha assenyalat que ara "es genera un nou escenari polític", i s'ha mostrat convençut que "si resolem el conflicte de sobirania, establint mecanismes democràtics perquè totes les opcions polítiques que hi ha a Catalunya, si tenen el suport de la majoria dels ciutadans del país, puguin tirar endavant, aquesta serà la gran victòria".

Imagen del artículo President Aragonès: El retorn dels exiliats és una gran victòria de país

"Allò que el Tsunami Democràtic defensava el 2019 als carrers, que era seure i parlar, ha estat el camí que una majoria aquí i allà ha emprès per poder resoldre definitivament el conflicte en base a la democràcia i a la llibertat", ha remarcat el president.

Pere Aragonès també ha fet notar que "aquesta legislatura podem dir que s'ha caracteritzat per haver posat fi a la repressió". I ha recordat els indults, "que van permetre l'alliberament dels presos i les preses polítiques", la reforma del Codi Penal, amb la supressió del delicte de sedició, i l'amnistia, que "és la culminació que ha de permetre a les properes setmanes i mesos finalitzar definitivament la repressió contra el moviment independentista".

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern ha manifestat que "el Govern no ha deixat mai de lluitar contra la causa de l'independentisme" i que "ho ha fet de moltes maneres, però sobretot, acompanyant a les persones represaliades". Per Vilagrà, el retorn d'una part dels exiliats és una victòria "per la justícia i per la llibertat" i ha afegit que el camí cap a la resolució del conflicte polític i cap a l'aplicació total de la llei d'amnistia és "imparable".





"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
329072 {"title":"President Aragonès: \"El retorn dels exiliats és una gran victòria de país\"","published_date":"2024-07-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/16\/14\/23\/d9ed507f-2b60-4763-9f9e-8a69896071e8.jpg","id":"329072"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-16/329072-president-aragones-retorn-exiliats-gran-victoria-pais https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.