El Govern aprova un conveni amb la fundació TIC Salut i Social per impulsar la innovació en la cura de les persones

Imagen del artículo El Govern aprova un conveni amb la fundació TIC Salut i Social per impulsar la innovació en la cura de les persones

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

S'hi destinaran més de 5,5 milions d'euros els pròxims dos anys a compte del fons Next Generation

El Govern ha aprovat avui destinar un total de 5.507.280 euros per formalitzar un conveni amb la Fundació TIC Salut i Social per dissenyar i desenvolupar el projecte "Serveis d'Innovació Social per a les Cures (SISCU)".

El projecte, que té per objectiu impulsar la innovació en la cura de les persones, es finança amb fons Next Generation, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) per als anys 2024 i 2025, amb el detall següent:

Any

Import

2024

2.149.000 €

2025

3.358.280 €

TOTAL

5.507.280 €


Fons Next Generation per a innovació social

Dintre de les actuacions que ha impulsat el Departament de Drets Socials amb fons Next Generation, s'han atorgat 13.300.000 euros per a iniciatives que utilitzen la tecnologia per aportar solucions a les persones en situació de dependència, discapacitat o de problemàtica social derivada de malaltia mental.

Es tracta de projectes que poden tenir objectius diversos, com ara facilitar l'autonomia personal, la cura, el manteniment de la persona a l'entorn domiciliari, l'atenció integrada social i sanitària, així com la participació i implicació de la xarxa de voluntariat.

En el procés de valoració d'aquesta línia, el Departament ha comptat amb l'expertesa de la Fundació TIC Salut Social, que ha ofert assessorament i suport tècnic de la valoració tecnològica dels projectes.

Acord amb l'Ajuntament de Barcelona

En aquesta mateixa línia, el Departament de Drets Socials i l'Ajuntament de Barcelona han signat el Protocol de Col·laboració entre les dues institucions, que té com a objectiu impulsar un nou pol d'activitat econòmica en el sector de l'economia de les cures. L'objectiu d'aquesta iniciativa és abordar els principals reptes del sector, concretats en el foment del talent, l'impuls del teixit empresarial i el foment de la innovació social i tecnològica, com a palanques per poder donar una resposta eficient a les demandes actuals i futures de l'atenció a les persones grans i en situació de dependència.

La Fundació TIC Salut Social és un organisme públic que treballa per facilitar projectes de transformació digital en l'àmbit de la salut i el benestar social a Catalunya. La seva visió és promoure l'eficiència i la sostenibilitat dels serveis sanitaris i socials a través de la tecnologia innovadora, tot garantint l'equitat, la innovació, la col·laboració, la transparència i la transferència de coneixement.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
328643 {"title":"El Govern aprova un conveni amb la fundació TIC Salut i Social per impulsar la innovació en la cura de les persones","published_date":"2024-07-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/16\/11\/01\/f570c7d1-44aa-48c4-9a71-548d84e81e10.jpg","id":"328643"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-16/328643-govern-aprova-conveni-fundacio-tic-salut-social-impulsar-innovacio-cura-persones https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.