El Govern recorre la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic per part del TSJC

Imagen del artículo El Govern recorre la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic per part del TSJC

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Executiu es mostra plenament convençut de la legalitat del Decret 91/2024El recurs argumenta que no hi havia motius per dictar mesures cautelars, perquè la norma no suposa un dany real i efectiu a l'alumnat

El Govern es mostra plenament convençut de la legalitat del Decret 91/2024, de 14 de maig, del règim lingüístic del sistema educatiu no universitari, i ha interposat un recurs de reposició contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 3 de juliol, que el suspèn cautelarment.

El recurs argumenta que suspendre la norma no evita cap perjudici ni dany irreparable als interessats, un dels supòsits que preveu la llei per dictar unes mesures cautelars. Aquests perjudicis i danys irreparables han de ser propis i no aliens, segons la doctrina del Tribunal Suprem, cosa que, segons el recurs del Govern, no ocorre en aquest cas. Tampoc ha quedat acreditat, addueix el text, que el dany sigui real i efectiu respecte l'alumnat català, perquè no s'ha aportat cap justificació a tal efecte.

El recurs recorda al TSJC que l'adopció de mesures cautelars ha de ser especialment restrictiva a l'hora de suspendre disposicions de caràcter general, com la norma impugnada, que desplega normes plenament vigents com la Llei d'Educació de Catalunya, el Decret Llei 6/2022 o la Llei 8/2022. En aquest sentit, el Govern assegura que la suspensió cautelar no suposa cap problema respecte la revisió dels projectes lingüístics dels centres. És un procediment recollit al Decret Llei 6/2022 i que el Departament d'Educació seguirà duent a terme, tal i com queda reflectit als documents de gestió de centre que contenen les instruccions pedagògiques d'inici del curs 2024-2025.

Per últim, l'Executiu també es manifesta contrari, en el seu recurs, a la suspensió cautelar del Decret sencer quan, en tot cas, les mesures cautelars s'haguessin pogut limitar als articles on el tribunal apreciés vulneracions de drets.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
328353 {"title":"El Govern recorre la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic per part del TSJC","published_date":"2024-07-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/16\/08\/38\/01e0d250-ff98-4ae3-8d9a-4bf2ced33530.jpeg","id":"328353"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-16/328353-govern-recorre-suspensio-cautelar-decret-regim-linguistic-part-tsjc https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.