L'ACA i la delegació del Govern a Tarragona fan seguiment de la gestió de la sequera amb els Consells Comarcals

El delegat del Govern a Tarragona, Angel Xifré, i el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes, han mantingut avui una reunió de treball amb Consells Comarcals de la vegueria de Tarragona per fer un repàs de l'evolució i les eines a disposició dels municipis per la gestió de la sequera, les obres en execució, així com altres temes d'interès per al món local com són les convocatòries de subvenció obertes, les subvencions atorgades i la seva execució.

Imagen del artículo L'ACA i la delegació del Govern a Tarragona fan seguiment de la gestió de la sequera amb els Consells Comarcals

Reyes ha recordat que "l'episodi de sequera no s'ha acabat, malgrat una certa recuperació de les reserves actualment al 35% i, per tant, cal que seguim fent un consum el més eficient possible de l'aigua, sense deixar de banda l'execució de totes les obres, tant des del Govern com des del món local, per millorar les xarxes d'abastament i per incrementar la garantia d'aigua per ser més resilients davant els canvis vinculats a l'emergència climàtica" .

En aquest sentit, cal recordar que l'ACA te assignats al món local més de 360 milions d'euros en ajuts i subvencions vinculades als àmbits de l'abastament (a través de les successives convocatòries de subvencions per a la millora de l'abastament en alta i enguany també en la baixa) i en convenis de sanejament, dels quals 51 MEUR corresponen a l'àmbit de Tarragona, que es distribueixen de la següent manera:

  1. Ajust a la millora de les xarxes d'abastament 2020-2024: 35 M€ (90 ajuts atorgats, incloent l'ajut directe al CAT de 18 M€)
  2. Ajuts a la millora i digitalització de les xarxes municipals d'abastament en baixa: 16 M€ M€ (21 ajuts atorgats)
  3. Ajuts per abastament d'emergència amb camió cisterna: 680.000 € (18 ajuts atorgats)
  4. Ajuts per a la construcció de nous pous: 5,6 M€ i 59 sol·licituds (pendent de resolució)
  5. Ajuts per a la conservació i manteniment de lleres: 0,38 M€ i 28 sol·licituds (pendent de resolució)

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
326587 {"title":"L'ACA i la delegació del Govern a Tarragona fan seguiment de la gestió de la sequera amb els Consells Comarcals","published_date":"2024-07-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/15\/13\/10\/10d4a9e8-23a5-4536-8529-c172e4ef81ec.jpeg","id":"326587"} catalunya Àngel Xifré Arroyo,Delegació a Tarragona https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-15/326587-aca-delegacio-govern-tarragona-fan-seguiment-gestio-sequera-consells-comarcals https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.