L'Energètica comença a subministrar avui les línies 9 i 10 del metro de Barcelona

Ifercat esdevé des d'aquest 15 de juliol el principal consumidor de l'empresa pública de renovables

Imagen del artículo L'Energètica comença a subministrar avui les línies 9 i 10 del metro de Barcelona


L'Energètica subministra des d'avui l'energia d'origen renovable necessària per fer funcionar les línies 9 i 10 del metro de Barcelona. A partir d'aquest 15 de juliol el titular de les instal·lacions, Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (Ifercat), passa a ser el principal usuari de l'empresa pública d'energia de la Generalitat de Catalunya en volum d'electricitat consumida. Ifercat és un dels consumidors més intensius del sector públic, amb un consum anual de 97.250 megawatts hora (MWh).

Les L9 i L10 del metro de Barcelona disposen de 37,5 quilòmetres de línia i 35 estacions en servei, amb un sistema pioner de vies superposades, andanes integrades en el túnel i conducció automàtica dels vehicles. Quan estiguin completades, connectaran cinc municipis de l'àrea metropolitana (Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat), amb 50 km de túnel i una cinquantena d'estacions.

L'Energètica actualment ja proveeix amb electricitat d'origen renovable més d'un miler de punts de subministrament de la Generalitat. Entre els usuaris actuals hi ha l'Agència Catalana de l'Aigua, l'Agència de Residus de Catalunya, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, l'Institut Català del Sòl, el Consorci Catalunya Internacional (l'antic Diplocat), el Patronat de la Muntanya de Montserrat i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. La previsió és assolir els 3.000 punts de subministrament abastits a partir del gener del 2025. Amb la incorporació avui dels sis punts d'Ifercat, L'Energètica multiplica per nou l'electricitat subministrada, superant els 100.000 MWh anuals.

L'Energètica (Energies Renovables Públiques de Catalunya, SAU) va iniciar l'activitat el març de l'any passat amb la missió de descarbonitzar el consum d'energia de la Generalitat. Amb aquest objectiu, ha rebut l'encàrrec de gestionar tots els actius renovables existents a l'Administració, impulsar la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques als edificis públics, esdevenir la subministradora elèctrica de tot el sector públic i accelerar la transició energètica amb inversions en plantes de generació a partir de fonts d'energia solar, eòlica i hidràulica. La principal fita, amb l'horitzó al 2040, és aconseguir abastir amb energia neta i de proximitat tots els serveis públics de la Generalitat, com ara els hospitals i els centres d'atenció primària, els instituts i les universitats, els parcs de bombers i les comissaries de Mossos, els habitatges públics i els centres residencials, les dessalinitzadores i el transport ferroviari.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
326329 {"title":"L'Energètica comença a subministrar avui les línies 9 i 10 del metro de Barcelona","published_date":"2024-07-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/15\/12\/08\/267147d8-ad9a-4bcb-ab43-95f75c9147fb.jpeg","id":"326329"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-15/326329-energetica-comenca-subministrar-linies-9-10-metro-barcelona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.