L'empresa catalana TMCOMAS obre a França la seva primera filial a l'exterior

Imagen del artículo L'empresa catalana TMCOMAS obre a França la seva primera filial a l'exterior

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La companyia, dedicada a l'enginyeria mecànica i de superfícies, oferirà un nou servei de manteniment global per a clients del sud d'Europa des de NantesPer expandir-se a França, TMCOMAS ha comptat amb el suport del Govern, per mitjà d'ACCIÓ, a través d'un ajut de 15.300 € de la línia de Multilocalització, destinada a fomentar la creació de noves filials catalanes a l'estrangerL'empresa familiar, nascuda a Blanes fa 70 anys, també ha creat la seva pròpia escola de formació professional per al sector, així com una fundació per impulsar beques i estimular les vocacions en aquests oficis

L'empresa catalana TMCOMAS ha obert a França la seva primera filial a l'exterior. La companyia, especialitzada en enginyeria mecànica i de superfícies, s'ha establert a Nantes, des d'on donarà servei als clients del sud d'Europa.

Per obrir l'empresa francesa, TMCOMAS ha comptat amb el suport del Govern, per mitjà d'ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball-, a través d'un ajut de 15.300 euros corresponent a la línia de Multilocalització, destinada a fomentar la creació de noves filials catalanes a l'estranger.

Amb 70 anys d'experiència en el sector, TMCOMAS ofereix serveis de reparació d'equips dinàmics, de recobriments d'alta tecnologia (projecció tèrmica), mecànica de precisió o soldadures especials, entre d'altres. Amb la posada en marxa de la filial a França, sota el nom Comas Turbomachinery (CTM), l'empresa blanenca amplia la seva línia de negoci per oferir una solució de manteniment global als clients del sud d'Europa. Uns clients que, majoritàriament, operen en els sectors de la cogeneració energètica, les plantes sucreres, les papereres o les incineradores de residus sòlids urbans.

La CEO de l'empresa, Georgina Comas Vieta, destaca que "a TMCOMAS som especialistes en l'aplicació de tècniques innovadores d'enginyeria de superfícies i sempre que sigui possible intentem fer-ho amb una política d'economia circular, amb tècniques com el laser cladding o la projecció tèrmica". La decisió d'obrir a França la primera filial de l'empresa, apunta Comas, s'explica "per la proximitat d'un mercat en què ja treballàvem molt i que coneixem, a més de de fer-ho conjuntament amb un soci local amb qui tenim confiança". Aquesta filial, assegura, els "permetrà també fer contractes de manteniment a llarg termini i actuacions in situ a banda de les reparacions habituals a casa nostra".

A banda de la seva activitat principal, TMCOMAS disposa des del 2020 d'un centre de formació propi homologat, Comastech, que està especialitzat en mecànica i mecatrònica industrial amb la finalitat de donar resposta al relleu generacional dins del sector metal·lúrgic. En aquests quatre anys, des d'una primera promoció de 8 alumnes s'ha arribat a una actual de 80, amb un programa de formació dual per oferir experiència real en empreses. A més, part d'aquests alumnes compten amb beques finançades per la Fundació Comas, creada per la mateixa companyia amb l'objectiu de fomentar vocacions i seguir augmentant la disponibilitat de talent per a la indústria.

Fundada l'any 1954 per l'avi de l'actual generació al capdavant de l'empresa i amb seu a Blanes (La Selva), TMCOMAS compta amb 60 treballadors i opera en altres mercats internacionals com Portugal, Bèlgica, els Països Baixos o Egipte.



Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
323931 {"title":"L'empresa catalana TMCOMAS obre a França la seva primera filial a l'exterior","published_date":"2024-07-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/12\/09\/46\/27b8aeee-a0ba-4c7e-80a7-2874d79b2e48.jpg","id":"323931"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-14/323931-empresa-catalana-tmcomas-obre-franca-primera-filial-exterior https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.