Catalunya brilla com a epicentre esportiu internacional amb la IV Setmana Catalana de l'Esport

Més de 4.000 esportistes formaran part de la gran festa de les seleccions catalanes, que es disputarà del 29 d'agost al 13 d'octubre en 20 seus diferents, i donarà el tret de sortida amb la GoldenCat d'hoquei patinsMés de 30 federacions esportives programaran actes per fer créixer la cita organitzada per Esportcat i la UFEC

Imagen del artículo Catalunya brilla com a epicentre esportiu internacional amb la IV Setmana Catalana de l'Esport

La Setmana Catalana de l'Esport, organitzada per Esportcat-Generalitat de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) es consolida amb la quarta edició aquest 2024 com un dels grans esdeveniments esportius de referència a Catalunya. Del 29 d'agost al 13 d'octubre, més de 4.000 esportistes de 34 països participaran en competicions de més de 30 esports diferents (futbol, bàsquet, voleibol, hoquei sobre patins, beisbol, vela, ciclisme, criquet, boxa, etc.). Les seleccions catalanes tornaran a ser protagonistes d'una cita que té una enorme projecció internacional i que se celebrarà en un total de 20 seus per tot Catalunya.

La quarta edició de la Setmana Catalana de l'Esport, que ha estat presentada durant aquest matí a la seu de la UFEC, concentrarà el gruix de competicions a les comarques barcelonines. Catalunya torna a l'escenari internacional per mostrar al món l'excel·lència dels seus esportistes, les seves instal·lacions esportives d'alt nivell i el seu prestigi federatiu a través de les seleccions catalanes.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència d'Anna Caula, secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, i Gerard Esteva, president de la UFEC. Anna Caula ha afirmat que "la Setmana Catalana de l'Esport explica l'essència del nostre teixit esportiu i la nostra ànima esportiva, que és molt pròpia. Acollim a casa nostra tota aquella gent que ve a competir i els mostrem com som els catalans i l'excel·lència a l'hora d'organitzar esdeveniments, però també ens serveix per aprendre amb noves maneres de competir". Així mateix, ha subratllat que "des d'Esportcat, treballem per potenciar i accelerar els canvis en l'esport català, que té esports molt potents amb els quals seríem els millors del món si competissin oficialment", i ha destacat l'augment del nombre de llicències a Catalunya, "especialment les femenines, que han crescut un 20% entre 2021 i 2023".

Per la seva banda, Gerard Esteva ha exposat que "serà un èxit perquè veurem els millors esportistes i les seleccions catalanes competir arreu del territori", alhora que també ha destacat que en aquesta quarta edició "tindrem una gran participació de dones esportistes, i apostarem per la sostenibilitat com a estendard de bones pràctiques. Cal conscienciar i lluitar contra el canvi climàtic a través del segell verd del projecte Green Team que desenvolupem per Europa".

El lideratge d'Esportcat i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya va permetre recuperar la Setmana Catalana de l'Esport el 2022 a les comarques gironines, 87 anys després de la celebració de la primera edició de 1935 a Barcelona. En la seva quarta edició, la Setmana Catalana de l'Esport s'ha convertit ja en l'epicentre esportiu internacional amb un creixement sostingut d'esportistes i seus any rere any.

Presentada la GoldenCat d'hoquei sobre patins

La IV Setmana Catalana de l'Esport donarà el tret de sortida amb la 3a edició de l'Open Internacional GoldenCat, un torneig internacional d'hoquei sobre patins reconegut per la World Skate que reuneix les millors seleccions del món tant en categoria masculina (Catalunya, Portugal, França i Itàlia) com en la femenina sènior (Catalunya, Portugal, França, Itàlia i Argentina). Avui també s'ha presentat de forma oficial el torneig i s'ha anunciat la llista de les jugadores catalanes convocades per disputar la competició femenina.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
321181 {"title":"Catalunya brilla com a epicentre esportiu internacional amb la IV Setmana Catalana de l'Esport","published_date":"2024-07-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/12\/16\/44\/29fdc7f8-5889-4ce5-a4e1-876d3462eda4.jpg","id":"321181"} catalunya Anna Caula i Paretas,Esport https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-12/321181-catalunya-brilla-epicentre-esportiu-internacional-iv-setmana-catalana-esport https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.