Afectacions de trànsit per les obres de millora de la B-431 a Artés a partir del 17 de juliol

Imagen del artículo Afectacions de trànsit per les obres de millora de la B-431 a Artés a partir del 17 de juliol


  1. L'obra requereix el tall de la carretera i el desviament de vehicles per un itinerari alternatiu fins al 30 de setembre


  1. Els treballs, que suposen una inversió de 4,8 MEUR, permetran afavorir la seguretat viària i la comoditat en la conducció

Les obres de condicionament d'un tram de la carretera B-431 entre Artés i Calders que el Departament de Territori està executant per a millorar la funcionalitat i la seguretat de la via comportaran afectacions al trànsit a partir de dimecres vinent, 17 de juliol, fins al 30 de setembre. Els treballs, que compten amb un pressupost de 4,8 MEUR, consisteixen en l'eixamplament i millora del traçat de la carretera.


Aquesta obra va començar el març passat i s'han dut a terme fins al moment tasques de moviment de terres i reposició dels serveis afectats. A partir del 17 de juliol, els treballs de construcció de la nova plataforma requereixen el tancament de la carretera al trànsit en tots dos sentits i el desviament del trànsit per un itinerari alternatiu. Amb aquest tall, s'optimitzaran els terminis globals d'execució de les obres.


Així, es tancarà al trànsit el tram de la carretera B-431 entre el carrer de Ponent (urbanització Vista Pirineu) i el carrer del Doctor Claudio Salas (nucli d'Artés). Els vehicles s'hauran de desviar per les carreteres N-141c, B-451 i BV-4512. Els itineraris estaran convenientment senyalitzats.


Aquesta afectació comportarà, d'altra banda, modificacions a les línies d'autobús interurbanes 722 (Castellterçol - Moià - Artés - Manresa) i 712 (Monistrol de Calders-Artés-Manresa); així, quedaran sense servei les parades situades en el tram que es tancarà al trànsit: Urb. Vista Pirineu Llevant-Mistral; Urb. Vista Pirineu Llevant-Migjorn; Urb. La Guàrdia; i Peguera-Sindicat, i s'ajustaran els horaris.


Les obres en marxa abasten un tram d'1,2 quilòmetres de longitud. Per tal de millorar el traçat de la via actual i afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció, s'eixamplarà la calçada, que actualment varia entre els 5,5 i els 6 metres d'amplada i no disposa de vorals, fins assolir els 9 metres, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d'amplada cadascun i dos vorals d'1 metre cadascun.


A més de l'ampliació de la calçada, se suavitzaran els revolts més tancats amb petites variants de traçat. D'altra banda, els treballs inclouran la connexió amb camins agrícoles existents. Així, a més de millorar la seguretat i les condicions en la conducció, es reduirà el recorregut i el temps de desplaçament entre Artés i Calders i la connexió amb l'Eix Transversal. Les obres finalitzaran aquesta tardor.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
321081 {"title":"Afectacions de trànsit per les obres de millora de la B-431 a Artés a partir del 17 de juliol","published_date":"2024-07-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/12\/14\/19\/084226bb-d13a-477d-8185-17479f7a67f6.jpg","id":"321081"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-12/321081-afectacions-transit-obres-millora-b-431-artes-partir-17-juliol https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.