Les produccions audiovisuals de la cooperació catalana s'incorporen a la plataforma 3Cat

3Cat anuncia un nou pas per convertir la seva plataforma audiovisual en altaveu del talent del país i un punt de trobada d'entitats i organitzacions que vetllen i promouen la cultura catalanaL'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, a través de l'espai "Mirades del sud global", manté una aliança estratègica amb la plataforma 3Cat per promocionar-hi diversos documentals

Imagen del artículo Les produccions audiovisuals de la cooperació catalana s'incorporen a la plataforma 3Cat


Un acte multitudinari al Disseny HUB de Barcelona ha donat el tret de sortida, avui, al que la presidenta de 3Cat, Rosa Romà, ha definit com "un projecte de país" i "una plataforma de referència al territori gràcies a les entitats que dia a dia enforteixen la nostra cultura", el propòsit de la qual és "refermar la nostra llengua i ser motor de la indústria i la producció audiovisual catalanes".

La presentació ha comptat amb la presència d'una gran diversitat d'organitzacions i entitats referents del món de la cultura que generen contingut audiovisual i en català. 

Entre aquests, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), adscrita al Departament d'Acció Exterior i Unió Europea, hi tindrà un rol destacat, amb l'espai temàtic 'Mirades del sud global', el qual reuneix les peces audiovisuals recents que s'han elaborat en el marc de les iniciatives de cooperació al desenvolupament de l'Agència.

El director de l'Agència, Vicenç Margalef, ha explicat que "aquesta aliança estratègica amb la plataforma 3Cat representa poder tenir un altaveu perquè totes aquelles peces audiovisuals que generem, que parlen de les desigualtats i les vulneracions de drets al sud global, puguin arribar a un públic més generalista, sobretot un públic jove". Margalef ha afegit que aquesta iniciativa "representa una oportunitat de fer una crida a l'acció de propostes perquè entre tots, puguem contribuir a construir un món més just, més solidari i més sostenible".

La col·lecció 'Mirades del sud global' comptarà d'entrada amb nou produccions vinculades a la cooperació catalana: el documental del 30 minuts 'Morir pels drets', i vuit reportatges que han estat emesos anteriorment al programa Latituds sobre l'impacte de la cooperació a Colòmbia, el Senegal, Moçambic, Guatemala o el Marroc.

Aquest contingut ja està disponible a la plataforma 3Cat, al costat de més de 270 peces audiovisuals representatives d'una gran diversitat d'àmbits i territoris, tal com revela el gran nombre d'actors participants en l'acte: el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, L'Auditori, la Fundació "la Caixa" a través de la seva plataforma CaixaForum+, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, el Festival Cruïlla i la Universitat Oberta de Catalunya. 

Totes aquestes organitzacions s'hi han afegit a d'altres que ja hi eren, com Filmin, DocsBarcelona, FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català), Suncine, Òmnium a través del seu festival de curtmetratges VOC o la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya o La Xarxa.

La col·laboració entre la cooperació catalana i el 3Cat

Des del 2023, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament compta amb un protocol de treball amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals - 3Cat el qual, a més de fer possible la participació en la plataforma 3Cat, promou la producció conjunta de continguts audiovisuals per millorar el coneixement, el debat i el compromís vers un món més just; impulsar la producció i exhibició de nous productes audiovisuals de qualitat fets per productores, cooperatives o ONG sobre les temàtiques i els països prioritaris de la cooperació; i aprofundir el coneixement mutu entre els mitjans de comunicació públics i el món de la cooperació.

3cat, una plataforma de país

3Cat ha nascut per ser una plataforma de país, un altaveu i suport a la creació i el talent de Catalunya, que acosta continguts de qualitat i en català a la ciutadania i és un aparador per a les entitats catalanes.  

L'aliança amb aquestes entitats és molt més que una adhesió, és compartir valors, és la defensa i la promoció de la llengua, és art, entès des de totes les disciplines, és estimar el territori, amb una mirada plural i, sobretot, oberta al món per explicar-lo des d'aquest talent i creativitat que caracteritza 3Cat.

I és que, quan el passat mes d'octubre 3Cat va posar en marxa la nova plataforma, un dels grans compromisos era esdevenir una plataforma al servei de la ciutadania tot apropant la cultura, a través de continguts audiovisuals i fent-la accessible a tothom, una fita que avui s'assoleix amb la nova plataforma de país.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
318723 {"title":"Les produccions audiovisuals de la cooperació catalana s'incorporen a la plataforma 3Cat","published_date":"2024-07-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/11\/15\/31\/7a8b9810-e771-4439-aaef-f0c5ce1d5276.jpg","id":"318723"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-11/318723-produccions-audiovisuals-cooperacio-catalana-incorporen-plataforma-3cat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.