Nous episodis de 'Si les parets parlessin', el pòdcast de patrimoni per escoltar en família a l'estiu

Un pòdcast per famílies que explica de forma divertida i divulgativa els principals monuments de CatalunyaEl portal web del pòdcast amplia l'experiència amb informació pràctica sobre la visita, activitats, tallers i altres materials per apropar-nos al patrimoni cultural català

Imagen del artículo Nous episodis de 'Si les parets parlessin', el pòdcast de patrimoni per escoltar en família a l'estiu

Avui s'estrena un nou episodi del pòdcast Si les parets parlessin. Un pòdcast en català sobre el patrimoni cultural per escoltar en família. Un programa que explica de forma divulgativa i emocionant alguns dels monuments i jaciments clau del ric patrimoni de Catalunya.

Aquesta setmana s'inicia la publicació de 10 episodis del pòdcast Si les Parets Parlessin, del qual ja hi ha 20 episodis publicats, i tots ells han estat produïts per Abacus. Cadascun d'ells pren com a protagonista un monument i té una durada aproximada de 15 minuts. Els 10 episodis es publicaran els dijous, a les plataformes Spotify, Apple Podcast,iVoox i a Amazon Music.

El pòdcast s'adreça a famílies i infants amb edats compreses entre els 6 i els 12 anys. També s'adreça al públic del sector de l'ensenyament com podrien ser els mestres i educadors d'infants de la mateixa franja d'edat.

A partir d'avui, se sumarà, cada dijous, un nou episodi que tindrà com a protagonistes aquests monuments: el Museu Molí Paperer de Capellades (Capellades), la Ciutadella ibèrica de Calafell (Calafell), el monestir de Santa Maria de Ripoll (Ripoll), el castell de Castelldefels (Castelldefels), la Necròpolis de Tàrraco (Tarragona), el castell de Claramunt (Pobla de Claramunt), el Poble vell de Corbera d'Ebre (Corbera d'Ebre), el castell i col·legiata de Santa Maria de Mur (Mur), el castell Monestir d'Escornalbou (Riudecanyes), les muralles de Montblanc (Montblanc).

Les històries es narren en un format de conte amb moments de suspens, intriga, descoberta, èpica i fins i tot un punt dramàtic. El format radiofònic de la narració del pòdcast acosta a l'oient als espais triats i l'ajuda a entendre les èpoques i context del monument escollit. Tot això, amb un toc d'humor i ironia, ple d'anècdotes i sorpreses pel públic. 

Les veus dels narradors principals són les de la Sònia Ferrer i el Vicent Ortega, que es van donant el relleu l'un a l'altre, narrant els moments clau de cada monument. Ferran Aixalà, el guionista del pòdcast, també posa veu a alguns dels personatges per recrear diàlegs en escenes destacades de la narració. Al final de cada episodi es convida a visitar el monument per reviure les històries escoltades.

El pòdcast té un espai web al portal del Patrimoni Cultural de Catalunya on es poden escoltar els episodis. A més, també s'hi pot trobar informació sobre els monuments participants, recursos per inspirar la visita al monument, activitats per fer en família i recursos educatius. Dins l'espai web, es proposa un joc de preguntes adreçat als infants que podran resoldre fàcilment després d'escoltar els episodis.

A l'hivern, es publicaran 5 episodis més dedicats al Palau Moja (Barcelona), la Universitat de Cervera (Cervera), la Fortalesa dels Vilars (Vilars d'Arbeca), La Suda (Tortosa), i la cartoixa d'Escaladei (Morera de Montsant).

Els 20 episodis publicats al 2023 corresponen a aquests monuments: Park Güell (Barcelona, Barcelonès), Monestir de Sant Pere de Rodes (El Port de la Selva, Alt Empordà), Castell de Miravet (Ribera d'Ebre), Empúries - Museu d'Arqueologia de Catalunya (L'Escala, Alt Empordà), Casa Amatller (Barcelona, Barcelonès), Catedral de Girona (Gironès), Mas Miró (Mont-Roig del Camp, Baix Camp), Vapor Aymerich, Amat i Jover - MNACTEC (Terrassa, Vallès Occidental), Seu Vella de Lleida (Segrià), Ciutat ibèrica d'Ullastret - Museu d'Arqueologia de Catalunya (Ullastret, Baix Empordà), Castell de Cardona (Bages), Santa Maria del Mar (Barcelona, Barcelonès), Pont de Besalú (La Garrotxa), Pintures rupestres del Cogul (Les Garrigues), Casa Navàs (Reus, Baix Camp), Fàbrica Asland (Castellar de n'Hug, Berguedà), Vil·la romana dels Munts (Altafulla, Tarragonès), Casa Museu Dalí (Portlligat-Cadaqués, Alt Empordà), Reial Monestir de Santes Creus (Alt Camp), Sant Climent de Taüll (Vall de Boí, Alta Ribagorça).


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
318650 {"title":"Nous episodis de 'Si les parets parlessin', el pòdcast de patrimoni per escoltar en família a l'estiu","published_date":"2024-07-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/11\/13\/12\/49af097c-c925-4efb-aaec-b28fc7dd898e.jpg","id":"318650"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-11/318650-nous-episodis-parets-parlessin-podcast-patrimoni-escoltar-familia-estiu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.