La consellera Capella visita la urbanització feta al passeig marítim del port de l'Ampolla

Els treballs han consistit en l'ampliació de les voreres i el canvi del paviment, la modernització del parc infantil i la millora de l'enjardinat i el mobiliari urbàLa urbanització millora la integració entre el port i el teixit urbà, la mobilitat dels vianants i l'accessibilitat dels veïns i veïnes

Imagen del artículo La consellera Capella visita la urbanització feta al passeig marítim del port de l'Ampolla

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, acompanyada de la directora de Ports de la Generalitat, Annabel Moreno, ha visitat aquest migdia la urbanització que l'empresa pública ha realitzat al passeig marítim Ramon Pous de l'Ampolla i que ha suposat la remodelació i la modernització de la zona de servei del port de l'Ampolla amb l'objectiu de millorar la mobilitat i accessibilitat dels usuaris que tenen els seus establiments a la façana marítima, els veïns i les veïnes que hi tenen l'habitatge així com de la resta de la ciutadania i dels visitants.

Imagen del artículo La consellera Capella visita la urbanització feta al passeig marítim del port de l'Ampolla


La consellera Capella ha afirmat durant la visita que "el Govern de la Generalitat i el departament de Territori miren els ports com a part indestriable de la trama urbana de les ciutats i pobles del nostre país". Amb aquesta visió, i prenent d'exemple el port de l'Ampolla, "una de les excepcions que tenim", ha enumerat els punts que fan possible aquesta inclusió: "Millorant l'accessibilitat i també donant usos públics a part d'espais del port o que fins ara estaven exclosos a la ciutadania". D'aquesta manera, es pretén fomentar la "dimensió social" dels ports, més enllà del seu potencial econòmic, ja que, com a emfasitzat la titular de Territori, "és evident també que han de formar part de la realitat social de cada un dels pobles i ciutats que tenen la sort de tenir un port".

Capella ha recordat que l'actuació del passeig marítim de l'Ampolla, "s'emmarca en una emergència i repara els danys del temporal Glòria". Així mateix, ha remarcat que forma part "del segon dels eixos significatius del Pla d'inversió 2024-2027 de Ports de la Generalitat que presentàvem el mes de febrer i que va destinat a promoure la integració del port i la ciutat".

Els treballs d'urbanització han consistit en l'ampliació de les voreres per a facilitar l'accés als vianants i així integrar millor el port amb el municipi, així com la modernització del parc infantil, un espai molt utilitzat dins del passeig. També s'ha canviat el paviment, s'ha col·locat un sistema de drenatge per a les aigües pluvials, s'ha enjardinat l'espai i s'ha equipat amb mobiliari urbà. A més a més, el carrer Menorca s'ha transformat en un carrer de prioritat invertida, potenciant la mobilitat de la ciutadania i els visitants. Les obres s'han executat en tres fases i han tingut un cost de 605.000 euros, IVA inclòs.

Els treballs es van fer per trams i minimitzant les possibles molèsties als usuaris dels locals i els veïns i veïnes que viuen a la façana marítima. Mentre van durar les obres, el trànsit va ser de sentit únic, en coordinació amb l'ajuntament de l'Ampolla. Es va crear una vorera d'accés al costat de mar i es van instal·lar cinc passarel·les per tal que els vianants poguessin accedir millor al passeig. Així mateix, es va prohibir la circulació de camions pel carrer Platja. Un cop acabes les obres, es va restablir la circulació de camions i el trànsit del passeig marítim va tornar a ser de doble sentit.

Imagen del artículo La consellera Capella visita la urbanització feta al passeig marítim del port de l'Ampolla


4,3 MEUR d'inversió per reparar els danys del temporal Gloria

La consellera també ha pogut comprovar els treballs realitzats per Ports de la Generalitat per reparar els danys fets pel temporal Gloria (2020) al port de l'Ampolla, un dels més afectats del litoral català. Amb una inversió de 4,3 milions, les obres van consistir en la reposició de 67.200 tones de pedra d'escullera d'entre 4 i 12 tones a la banda exterior del dic amb l'objectiu de reforçar la infraestructura i donar més estabilitat i seguretat al port. Així mateix, el mur de l'espatller de formigó es va recréixer una mitjana de 0,77 centímetres per poder construir un botaones a la part exterior per tal que quan arribin les onades, hi rebotin i siguin retornades cap a la mar. També es va instal·lar enllumenat públic al dic de recer amb làmpades LED per promoure l'estalvi energètic, serveis de telecomunicacions i una xarxa de parallamps.

Imagen del artículo La consellera Capella visita la urbanització feta al passeig marítim del port de l'Ampolla


A més, es van edificar 16 casetes per als estris dels pescadors, ja que les anteriors havien quedat malmeses, amb l'objectiu de continuar donant servei al sector pesquer del municipi. Així mateix, es van construir dues casetes més, l'una, per a usos portuaris i, l'altra, per encabir el mòdul dels olis usats de les embarcacions pesqueres.




Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
315414 {"title":"La consellera Capella visita la urbanització feta al passeig marítim del port de l'Ampolla","published_date":"2024-07-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/10\/13\/56\/0ab78c98-3f67-4fe9-9ca1-b0035a91e39f.jpg","id":"315414"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-10/315414-consellera-capella-visita-urbanitzacio-feta-passeig-maritim-port-ampolla https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.