Els Agents Rurals incrementen la vigilància i les actuacions d'informació sobre les mesures que protegeixen els espais naturals del Pirineu

L'any 2023 els Agents Rurals van aixecar 285 actes de denúncia per circulació amb vehicles motoritzats en espais protegits de les comarques del Pirineu

Els Agents Rurals intensifiquen els mesos de juliol i agost la vigilància dels espais naturals del Pirineu amb l'objectiu de preservar-los i garantir el compliment de les mesures que els protegeixen així com la seguretat de les persones usuàries i el respecte per les activitats del sector primari.

En paral·lel, han endegat una sèrie de mesures informatives, tant directament a la ciutadania, com amb representants d'oficines de turisme, centres de visitants, ajuntaments i ens d'espais naturals per informar-los de novetats en la normativa sobre el medi natural, respondre a dubtes i rebre suggeriments.

Un dels aspectes que més preocupa és l'increment d'incompliments de les normes de circulació motoritzada en espais natural protegits i el conseqüent increment d'infraccions, tot i que, per exemple, al Parc Natural de l'Alt Pirineu i al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s'ha instal·lat més senyalització i també s'ha editat documentació en diferents idiomes.

A les comarques de l'Alt Pirineu, l'any passat, els Agents Rurals van aixecar un total de 285 actes de denúncia relacionades amb la circulació de vehicles camp a través per prats de pastura d'alta muntanya, per llits de corrents naturals d'aigua o per vials no aptes o sense autorització. Gran part de les denúncies, tres de cada quatre, es van dur a terme durant els mesos d'estiu. Enguany ja s'hi ha interposat 75 denúncies per aquests motius.

Imagen del artículo Els Agents Rurals incrementen la vigilància i les actuacions d'informació sobre les mesures que protegeixen els espais naturals del Pirineu

Relacionades a aquestes denúncies també s'hi troben d'altres com circular a motor dins les Zones d'Especial Protecció de la Qualitat Acústica (ZEPQA), on no poden circular motocicles, quads, tot terrenys i buguis no elèctrics, la prohibició de fer ús de fogons de gas i fer barbacoes, l'acampada o la tinença de gossos sense lligar que poden molestar i causar danys a la fauna salvatge o la ramaderia.

El Cos d'Agents rurals recorda que cal:

  1. Respectar la senyalització. Recordeu de tancar els passos ramaders.
  2. No circular camp a través, senders o pel llit dels cursos d'aigua.
  3. Respectar la fauna salvatge i el bestiar. Portar sempre el gos lligat.
  4. Circular amb prudència a la velocitat permesa i sempre dins la pista forestal. La velocitat màxima en pistes forestals és de 30 km/h.
  5. Aparcar en zones habilitades o en la pista forestal sempre que no impedeixi el trànsit d'altres vehicles del veïnat o emergències.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
315413 {"title":"Els Agents Rurals incrementen la vigilància i les actuacions d'informació sobre les mesures que protegeixen els espais naturals del Pirineu","published_date":"2024-07-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/10\/14\/15\/b5edde1a-2988-478d-a39e-037dac080a7c.jpg","id":"315413"} catalunya Agents Rurals,Elisenda Pérez Esteve https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-10/315413-agents-rurals-incrementen-vigilancia-actuacions-informacio-mesures-protegeixen-espais-naturals-pirineu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.