L'SCT posa en marxa un sistema de cruïlla intel·ligent

Imagen del artículo L'SCT posa en marxa un sistema de cruïlla intel·ligent

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El dispositiu s'ha instal·lat a l'N-340 a Sant Cugat Sesgarrigues i té per objectiu millorar la seguretat viària del tram

Les cruïlles intel·ligents són un sistema que serveix per avisar de manera dinàmica els conductors en interseccions de vies convencionals o interurbanes. Aquestes cruïlles consten de dos tipus de dispositius:


  1. Sensors per a la detecció de vehicles: estan instal·lats en les proximitats de la intersecció i permeten activar el sistema d'alerta als conductors.


  1. Senyals dinàmics d'advertència: amb l'impuls dels sensors, aquests senyals permeten alertar els vehicles que circulen per la via principal mitjançant l'activació de la senyalització dinàmica.


D'aquesta manera, quan un vehicle s'aproxima a la via principal des de la carretera secundària activa una de les espires instal·lades en aquesta via. Aquesta activació provoca l'encesa del senyal full matrix RGB instal·lat a la via principal que avisa de la presència d'un vehicle a la cruïlla i s'encén amb un missatge que principalment és un pictograma de perill de creuament associat a un recordatori del límit de velocitat de la via, amb l'objectiu d'augmentar la seguretat.


En aquest sentit, un cop el vehicle s'incorpora a la via i deixa d'activar l'espira, el senyal instal·lat a la via principal s'apaga. Així mateix, el senyal roman apagat i només s'encén en el moment que detecta un vehicle a la intersecció. Concretament el sistema de cruïlla intel·ligent està instal·lat 200 metres abans de l'encreuament, situat al punt quilomètric 1.216 de l'N-340.


L'alimentació de tot el sistema es fa mitjançant plaques fotovoltaiques i el projecte es va adjudicar per un valor aproximat de 33.000 €. La ubicació d'aquesta primera cruïlla intel·ligent ha estat seleccionada conjuntament amb el titular de la via, el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, per tal d'incrementar la seguretat de l'encreuament i evitar accidents.


En el marc del Pla de seguretat viària 2024-2026 està prevista la instal·lació de nous sistemes de cruïlla intel·ligent a velocitat variable per a la reducció de sinistralitat en encreuaments viaris amb un risc elevat.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
313670 {"title":"L'SCT posa en marxa un sistema de cruïlla intel·ligent","published_date":"2024-07-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/09\/16\/28\/6958f265-d387-4002-89b0-831c3cb775ae.jpg","id":"313670"} catalunya Ramon Lamiel,Servei Català de Trànsit https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-09/313670-sct-posa-marxa-sistema-cruilla-intel-ligent https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.