Les dues primeres sessions del cicle Divendres DiVins, dedicat a literatura i patrimoni, registren un ple total d'assistència

Imagen del artículo Les dues primeres sessions del cicle Divendres DiVins, dedicat a literatura i patrimoni, registren un ple total d'assistència

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La IX edició del cicle s'expandeix i proposa trobades en municipis dels Serveis Territorials del departament de Cultura a Tarragona, Terres de l'Ebre i Penedès i maridarà literatura, artistes locals i els millors productes vinícoles amb la DO avellana de Reus fins al 9 d'agost.El cicle està coorganitzat pel Departament de Cultura i el Departament d'Acció Climàtica. Aquest, divendres DiVins està dedicat a "Literatura i patrimoni" i consta de rutes guiades per espais patrimonials, lectures literàries, actuacions musicals i teatrals i els tastos de les D.O. locals.

Les dues primeres sessions de la IX edició del cicle Divendres DiVins, celebrades els dies 28 de juny i 5 de juliol, han destacat per l'èxit de públic i la resposta positiva de tots els implicats, una bona resposta que l'organització confia que es repeteixi en les pròximes sessions d'aquesta trobada, que marida actuacions d'artistes de les comarques de Tarragona amb alguns dels espais patrimonials més especials del nostre territori i meravellosos tastos de vins.

La IX edició, que es durà a terme fins al 9 d'agost, compta amb la literatura com a fil conductor, vinculada a cadascun dels municipis que acullen el cicle. Cadascuna de les trobades inclou una visita guiada als espais patrimonials de l'enclavament escollit, interpretacions de músics i actors de les comarques de Tarragona, Terres de l'Ebre i el Penedès, obres literàries del territori i els millors vins de cada DO i la DOP avellana de Reus. Totes aquestes propostes s'agermanen en una activitat cultural transversal que manté la vitalitat i es reinventa en cada ocasió.

"Conèixer, degustar, gaudir i alimentar-nos del nostre territori és imprescindible per valorar-lo. Aquesta és una magnífica oportunitat de gaudir dels monuments, racons i elements del nostre patrimoni, que enguany acompanyem de textos d'escriptors i escriptores de proximitat i, tot plegat, amb l'acompanyament inestimable de les denominacions d'origen locals", declaren els impulsors d'aquesta iniciativa. El cicle està coorganitzat pel Departament de Cultura i el Departament d'Acció Climàtica.

Èxit de les primeres sessions i calendari previst fins al 9 d'agost

Així, la primera de les sessions es va celebrar el divendres, 28 de juny, al Castell del Morell, i va comptar amb la lectura de textos d'Adam Manyé, l'actuació teatral de Les Artistes Locals i el tast dels productes de la D.O. Catalunya i la D.O.P. Avellana de Reus. D'altra banda, la segona sessió, celebrada aquest divendres, 5 de juliol, es va dur a terme a la localitat de Vimbodí i Poblet i va acollir la lectura literària a càrrec de Teresa Duch, el concert de Leitmotiv Cover and Jazz Band i Conca de Barberà i la D.O.P. Avellana de Reus.

D'altra banda, aquest és el calendari de les cinc sessions previstes fins a la fi del cicle, prevista per al 9 d'agost:

12 de juliol de 2024 (19.30 h) - Església de l'Aleixar (Ruta Mir-Manent)

Actuació a càrrec de Keep Calm Trio, grup de Jazz. L'escriptora Fina Anglès serà la conductora de la ruta Mir-Manent. Tast de la D.O. Tarragona i tast de productes de l'àmbit de la D.O.P. Avellana de Reus.

19 de juliol de 2024 (19.30 h) - Els Guiamets

Actuació a càrrec del duet Rampaire, música rock català. Escriptora: Roser Vernet. Tast de la D.O. Montsant i la D.O.P. Avellana de Reus.

26 de juliol de 2024 (19.30 h) - Castell d'Olèrdola (Alt Penedès)

Actuació musical a càrrec del duet Cover H. Escriptor: Bienve Moya. Tast de la D.O. Penedès i la D.O.P. Avellana de Reus.

2 d'agost de 2024 (19.30 h) - Cartoixa d'Escaladei

Actuació a càrrec de la cantant Anna Amigó. Lectura de textos de Toni Orensanz i Josep Maria Espinàs. Tast de la D.O.Q. Priorat i la D.O.P. Avellana de Reus.

9 d'agost de 2024 (19.30 h) - Poble vell de Corbera d'Ebre (Terres de l'Ebre)

Actuació a càrrec de Joan Masdeu, cantautor català. Escriptor: Andreu Carranza. Tast de la D.O. Terra Alta i la D.O.P. Avellana de Reus.

Reserva d'entrades

Les reserves per cada divendres es podran fer a través de l'enllaç de la pàgina web dels ST de Cultura a Tarragona: https://cultura.gencat.cat/ca/detall/Articles/Cicle-Divendres-DiVins-2024.-Informacio-i-venda-dentrades

DO Terra Alta: només reserva d'entrades a través de la web, el pagament a la DO s'efectuarà el mateix dia al lloc.

DOQ Priorat: només reserva d'entrades a través de la web, el pagament a la DO s'efectuarà el mateix dia al lloc.

DO Penedès: només reserva d'entrades a través de la web, el pagament a la DO s'efectuarà el mateix dia al lloc.

Reserva d'entrades i pagament a la DO a través de la web dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona: https://cultura.gencat.cat/ca/detall/Articles/Cicle-Divendres-DiVins-2024.-Informacio-i-venda-dentrades

DO Catalunya

DO Tarragona

DO Conca de Barberà

DO Montsant

Peus de foto: Imatges 1 i 2 (sessió al Castell del Morell - 28 de juny) i 3 i 4 (sessió a Vimbodí i Poblet - 5 de juliol).

Per a més informació: agnesllorens@gencat.cat / 653 407 019


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
312890 {"title":"Les dues primeres sessions del cicle Divendres DiVins, dedicat a literatura i patrimoni, registren un ple total d'assistència","published_date":"2024-07-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/09\/10\/07\/50c9001c-da12-4f5c-8014-864180337343.jpg","id":"312890"} catalunya Àngel Xifré Arroyo,Delegació a Tarragona https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-09/312890-dues-primeres-sessions-cicle-divendres-divins-dedicat-literatura-patrimoni-registren-ple-total-assistencia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.