Nous models d'autoliquidació de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats

08/07/2024

S'ha publicat l'Ordre ECO/152/2024, de 5 de juliol, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats gestionat per l'Agència Tributària de Catalunya (DOGC núm. 9199, de 8 de juliol).

L'Ordre esmentada aprova els nous models d'autoliquidació números 600, 610, 611, 615, 616, 620, 629 i 630 de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (ITPAJD).

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, però s'ha previst per disposició transitòria que els models actuals es puguin continuar utilitzant fins al 31 de desembre del 2024.

El model 600 és l'únic model en el qual s'han produït canvis en l'estructura de la informació i, per tant, en com s'han d'emplenar les dades. Entre les millores introduïdes destaca l'obligació de presentar una única autoliquidació per subjecte passiu, la possibilitat d'incloure fins a 100 béns en una única autoliquidació i la nova estructura de dades dels béns.

Pel que fa als models 610, 611, 615, 616, 620, 629 i 630, simplement s'han actualitzat alguns termes que havien quedat obsolets o que s'han eliminat en el nou model 600.

Alhora, també s'eliminen els models 623 i el 627, per a l'autoliquidació remota de vehicles i la compravenda de determinats vehicles usats, respectivament, que ja no s'utilitzen.

Implantació progressiva d'un nou formulari web del model 600

Per incorporar la nova estructura de dades del model 600, l'actual formulari telemàtic del model 600 se substituirà per un nou formulari telemàtic. No obstant això, s'ha previst que la implementació del nou formulari del model 600 sigui progressiva, d'acord amb el següent:

  • En una primera fase, al juliol, es posarà en marxa als punts d'atenció presencial de l'ATC, als Serveis Centrals i a la Delegació Territorial a Lleida.
  • En una segona fase, al setembre, s'ampliarà als punts d'atenció presencial de la resta de delegacions i oficines territorials de l'ATC.
  • En una tercera fase, a l'octubre, es posarà a disposició de la ciutadania.

Pel que fa al PDF autoemplenable del model 600 de la seu electrònica, es mantindrà l'anterior model fins que es posi a disposició de la ciutadania el nou formulari telemàtic.

Cal tenir en compte que amb la publicació del nou formulari telemàtic durant el mes d'octubre es desactivarà l'actual i, per tant, deixarà d'estar disponible amb caràcter general l'exportació i la importació de les presentacions en format .dec.

La revisió dels models que publica l'ATC s'inscriu en el marc del seu procés de digitalització, que, entre d'altres, comporta una substitució progressiva de tots els programes d'ajuda d'autoliquidació dels tributs per formularis electrònics. Aquest procés d'evolució cap als formularis electrònics significa, a més, la revisió del model per adaptar-lo a la nova estructura de dades del formulari i fer-lo entenedor a la ciutadania, amb l'objectiu de facilitar el compliment de les obligacions tributàries als contribuents i avançar cap a una tramitació en línia més eficient.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
310922 {"title":"Nous models d'autoliquidació de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats","published_date":"2024-07-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"310922"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-08/310922-nous-models-autoliquidacio-impost-transmissions-patrimonials-actes-juridics-documentats https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.