Territori compra 31 habitatges de gran tenidor a Girona i Vilanova i la Geltrú per destinar-los a lloguer social

Adquirits a Divarian Propiedad a través d'INCASÒL, formen part de dues promocions, una de 13 habitatges a Girona, i l'altra de 18, a Vilanova i la GeltrúLa inversió realitzada és d'1,8 MEUR i s'hi hauran de destinar prop d'1,5 MEUR per a les obres d'adequació

Imagen del artículo Territori compra 31 habitatges de gran tenidor a Girona i Vilanova i la Geltrú per destinar-los a lloguer social


El Departament de Territori, a través de l'Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha adquirit 31 habitatges a Divarian Propiedad, una immobiliària propietat de Cerberus Capital Management. Aquests es troben distribuïts en dues promocions diferents, una, de 18 habitatges, a Vilanova i la Geltrú, i l'altra, de 13, a Girona, i es destinaran a lloguer social. S'han adquirit per un total d'1.834.000 euros.

Els 18 habitatges de Vilanova i la Geltrú estan situats al nord del municipi, al carrer Fuensanta. En l'edifici adquirit pel Departament a través l'INCASÒL, també hi ha 19 places d'aparcament, 12 trasters, dues oficines i un local. L'adquisició d'aquest bloc s'ha fet per un total de 919.471 euros, més els impostos corresponents. Les obres d'adequació de l'edifici costaran un total de 604.800,77 euros.

A banda, aquesta nova promoció s'incorpora als 9 habitatges comprats el mes de juny al fons voltor Kelona Invest també a la capital del Garraf.

Pel que fa a l'edifici de Girona, aquest es troba a tocar de l'estació del municipi. A més dels 13 habitatges, també disposa de 9 places d'aparcament i 6 trasters. La promoció s'ha comprat per 914.529 euros, més els impostos corresponents, i s'hauran de destinar 845.878,58 euros per a dur a terme les obres d'adequació necessàries.

Comprar habitatges per ampliar el parc públic

La compra d'aquests 31 habitatges està inclosa en el Pla Impuls 10.000 que el Govern va activar el març del 2023. Aquesta iniciativa té per objectiu incorporar 10.000 habitatges al parc de lloguer social de Catalunya fins al 2026; incrementant-lo així en un 18%. Comprant habitatges ja construïts o en construcció, el Govern no només mobilitza habitatges buits, sinó que també fomenta la renovació urbana i posa a disposició de la ciutadania habitatges de protecció oficial de manera més ràpida que els de promoció directa.

Des que es va posar en marxa aquest pla, el departament de Territori, a través d'INCASÒL, ha adquirit un total de 492 habitatges de grans tenidors. El cost d'adquisició total ronda

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
310806 {"title":"Territori compra 31 habitatges de gran tenidor a Girona i Vilanova i la Geltrú per destinar-los a lloguer social","published_date":"2024-07-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/08\/10\/37\/71679330-ea48-49c5-8be4-e5ac332ed247.jpg","id":"310806"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-08/310806-territori-compra-31-habitatges-gran-tenidor-girona-vilanova-geltru-destinar-lloguer-social https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.