La consellera Simó visita el taller lingüístic del Pla Educatiu d'Entorn de Sant Andreu de la Barca

  1. S'hi fan activitats de rap, grafitis, fotografia i jocs de llengua per fomentar l'ús del català com a llengua compartida i de cohesió
  2. La ciutat ha rebut 73.000 euros de dotació econòmica per finançar les activitats del PEE del curs 2023-2024
  3. Imagen del artículo La consellera Simó visita el taller lingüístic del Pla Educatiu d'Entorn de Sant Andreu de la Barca


    La consellera d'Educació, Anna Simó Castelló, ha visitat aquest matí el taller lingüístic que s'imparteix a Sant Andreu de la Barca de l'1 al 10 de juliol, en el marc del Pla Educatiu d'Entorn (PEE) de la ciutat. Aquest casal d'estiu gratuït té la finalitat de millorar la presència i l'ús social de la llengua catalana com a llengua compartida i de cohesió, en un marc de respecte i valoració de la diversitat lingüística. Es treballa de manera transversal per adquirir competències bàsiques mitjançant diferents disciplines: el rap, la dansa hip-hop, els jocs de llengua, els grafitis, la fotografia, el curtmetratge i la música.


    Hi participen quinze joves d'entre dotze i setze anys, majoritàriament d'entorns no catalanoparlants. Alguns d'ells tenen dificultats per expressar-se oralment i són perfils valorats com a vulnerables pels instituts on estudien.


    Aquests joves poden gaudir de les activitats que desenvolupen les sis empreses contractades, que són especialistes en diferents matèries o temàtiques. Cadascuna ofereix un o dos talleristes per al desenvolupament de l'activitat concreta, que s'afegeixen als monitors que exerceixen de referents de grup.


    L'activitat de rap inclou una introducció al hip-hop, un petit espai de creació literària i un projecte que acaba desembocant en la interpretació d'una cançó produïda conjuntament per tot el grup de joves, amb una temàtica pactada. L'activitat de grafitis té l'objectiu de fer una pintada artística en un mur del municipi, en el qual es plasmi una paraula o una frase relacionada amb el rap creat en l'activitat anterior. El projecte fotogràfic promou que els joves coneguin elements, monuments i llocs d'interès del municipi gràcies a la fotografia. L'activitat de jocs de llengua s'imparteix per mitjà de dinàmiques de joc en llengua catalana amb reptes motivadors i materials diversos, incloent-hi el moviment com a part del joc. Dos talleristes especialistes en ball urbà hip-hop proposen una activitat específica de dansa i, finalment, un taller de promoció de la llengua i la disciplina artística proposa diferents activitats: la creació d'un curtmetratge; jocs de llengua amb paraules soltes, mímica i sons, i jocs de llengua amb música.


    Plans educatius d'entorn



    Els PEE, per definició, són propostes de cooperació educativa entre els ajuntaments i els agents educatius d'un municipi, amb l'objectiu d'aconseguir l'èxit educatiu de tot l'alumnat, especialment del més vulnerable, i millorar les seves oportunitats; tot plegat, partint de la dimensió comunitària de l'educació, per mitjà d'una xarxa d'agents educatius capaç de detectar els reptes i donar-hi resposta. Però no només això: també representen un espai fonamental i una oportunitat per a l'aprenentatge de la llengua i la cultura catalanes des de la interacció social, especialment en entorns on el català es limita a l'àmbit formal. Suposen, per tant, una política d'equitat i cohesió social.


    Actualment, hi ha 154 PEE a 136 municipis, amb una dotació total de 12,6 milions d'euros (l'any 2023) que arriben a 536.855 alumnes. El 2025, s'arribarà a 162 PEE.


    Finançament


    Aquests tallers es despleguen en el marc del programa PMOE PROA+, i són finançats pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea, per mitjà del Mecanisme de Recuperació Transformació i Resiliència dels fons NextGenerationEU. L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca es fa càrrec de les despeses del monitoratge de lleure. La ciutat ha rebut 73.000 euros el curs 2023-2024 per dotar el Pla Educatiu d'Entorn. Ha estat el primer curs en què n'ha tingut.


    5 de juliol de 2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
306676 {"title":"La consellera Simó visita el taller lingüístic del Pla Educatiu d'Entorn de Sant Andreu de la Barca","published_date":"2024-07-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/05\/14\/42\/a710e56f-f7e2-4d04-8dd6-46adefe5f0ca.jpeg","id":"306676"} catalunya Anna Simó i Castelló,Educació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-05/306676-consellera-simo-visita-taller-linguistic-pla-educatiu-entorn-sant-andreu-barca https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.