Manel Balcells anuncia l'inici d'obres del nou CAP de l'Arboç, que comptarà amb una inversió de 5,9 milions d'euros

El conseller ha visitat l'inici d'obres del nou CAP de l'Arboç, un projecte que suposà una inversió aproximada de 5,9 milions euros entre obra i equipament, finançat per SalutLa construcció del nou edifici permetrà incrementar l'àrea assistencial i tenir unes instal·lacions més confortables tant per als pacients com pels professionals, fet que millorarà l'accessibilitat i l'atenció 

Imagen del artículo Manel Balcells anuncia l'inici d'obres del nou CAP de l'Arboç, que comptarà amb una inversió de 5,9 milions d'euros


Les obres d'ampliació del CAP de l'Arboç han començat aquesta setmana i es preveu que tinguin una durada d'un any i mig aproximadament. L'ampliació del CAP l'Arboç a través de la construcció d'un nou edifici dona resposta al creixement de població de l'Àrea Bàsica de Salut del Baix Penedès Interior i a la incorporació ja efectiva de nous perfils professionals fruit del Pla d'Enfortiment i Transformació de l'Atenció Primària impulsat per Salut, i que contempla l'ampliació de la cartera de serveis amb nutricionistes, psicòlegs, fisioterapeutes i higienistes dentals, a més de l'augment de la plantilla d'infermeria, tècnics i administratius. El nou edifici s'està construint en un solar cedit per l'Ajuntament i ubicat al costat de l'actual CAP, a l'avinguda Rei Pere I, número 13. L'entrada principal a les noves consultes externes s'efectuarà per la porta actual.

El nou CAP de l'Arboç disposarà de 27 consultes dedicades a l'atenció de les vistes programades, espontànies i d'urgències, rehabilitació, atenció a la salut sexual i reproductiva, pediatria i odontologia, atenció a la salut mental i atenció comunitària. L'obra està finançada per Salut, amb una inversió aproximada de 5,9 milions euros, de la qual 3,8 milions d'euros s'han pressupostat per a l'execució de l'obra i 1,8 milions d'euros restants es destinaran a l'equipament. El nou equipament, dissenyat per Bach Arquitectes, sumarà 1.350 m2 addicionals a la superfície actual, fins a un total de 2.000 m2 i mantindrà l'estructura externa per ampliar i reformar la part interior.

El conseller Manel Balcells i Díaz ha destacat el compromís del Departament de Salut "per enfortir l'atenció primària i que estigui ben connectada amb els hospitals i la resta de recursos de salut, residencials i socials del territori". Així mateix, ha subratllat que aquesta ampliació no només millorarà el servei actual, sinó que també "prepararà el centre per afrontar les demandes futures amb unes instal·lacions modernes i confortables, un nou CAP que també serà exemplar des del punt de vista de la sostenibilitat". L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans Freix, ha explicat que "avui és un dia important per l'Arboç i els pobles de l'ABS Baix Penedès Nord. Aquest nou CAP permetrà oferir un millor servei a la ciutadania".

El conseller Balcells ha visitat l'inici d'obres, acompanyat de la gerent de la Regió Sanitària Penedès, Irene Abad i Gil; l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans Freixa; el director general, el gerent i la directora d'atenció primària de la Xarxa Santa Tecla: Joan M. Adserà, Francesc Pujol i Josefina Ribó. Els arquitectes Eugeni Bach i Roger Molas han fet l'explicació del projecte.

Es mantenen els mòduls prefabricats mentre s'executen les obres

El CAP de l'Arboç disposa des de principis de gener del 2023 de 300 m2 addicionals gràcies a la instal·lació i posada en funcionament del mòdul prefabricat previst dins del projecte d'ampliació provisional del centre assistencial. El pavelló, ubicat en un terreny proper al CAP, contribueix a pal·liar temporalment la manca d'espai físic que presenta l'actual centre sanitari, mentre s'executen les obres definitives d'ampliació, i permet la incorporació dels nous rols professionals. Aquest pavelló es mantindrà mentre s'executa l'obra i deixarà d'estar operatiu en el moment que es finalitzin les obres i els serveis que ara s'hi ofereixen s'integrin en el nou edifici.

Un CAP adaptat a les noves necessitats

El CAP d'Arboç va entrar en funcionament l'any 1998 i està gestionat per la Xarxa Santa Tecla. És el centre de referència de la població de l'Àrea Bàsica de Salut del Penedès Interior, que inclou els municipis de l'Arboç, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès, el Pla de Manlleu i Sant Jaume dels Domenys. Des de la seva posada en funcionament, la població assignada ha anat incrementant fins arribar a les 16.034 persones actualment.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
306403 {"title":"Manel Balcells anuncia l'inici d'obres del nou CAP de l'Arboç, que comptarà amb una inversió de 5,9 milions d'euros","published_date":"2024-07-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/05\/14\/32\/3678a53d-7bdf-4c29-9d75-b37999fc72e1.jpeg","id":"306403"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-05/306403-manel-balcells-anuncia-inici-obres-nou-cap-arboc-comptara-inversio-5-9-milions-euros https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.