Consellera Simó: "Els jutges del TSJC han decidit que han de dir ells com s'organitza el sistema lingüístic de l'educació"

Imagen del artículo Consellera Simó: Els jutges del TSJC han decidit que han de dir ells com s'organitza el sistema lingüístic de l'educació

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. La consellera d'Educació lamenta la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic del sistema educatiu per part del TSJC

  2. La consellera d'Educació, Anna Simó Castelló, ha afirmat que "hi ha jutges del TSJC que han decidit que, tot i no tenir funcions legislatives ni executives, han de dir ells com s'ha d'organitzar el sistema lingüístic de l'educació catalana". Simó ha reaccionat així a la interlocutòria coneguda aquest divendres, per la qual el TSJC ha suspès cautelarment el Decret 91/2024, de 14 de maig, del règim lingüístic del sistema educatiu no universitari. El Govern presentarà un recurs de reposició davant d'aquesta interlocutòria, segons ha anunciat la consellera.


    "La tasca que es vol arrogar el TSJC ens pertoca al Parlament i al Govern", ha reblat, tot afirmant que la interlocutòria "fa apreciacions que van molt més enllà de les jurídiques, esperables d'un tribunal. Els jutges s'extralimiten en les seves funcions, com aquest tribunal fa temps que fa".


    Des de Sant Andreu de la Barca, on la titular d'Educació ha visitat una activitat lingüística dins del Pla Educatiu d'Entorn de la ciutat, Simó ha mostrat aquest migdia la seva "crítica més absoluta a que hi hagi jutges del TSJC que escoltin més el que digui una associació que un consens social majoritari al país".


    Simó ha defensat que el Decret 91/2024 desplega aspectes de la legislació educativa catalana vigent i que s'ha treballat durant molt de temps en consulta amb juristes, organitzacions i entitats que han vetllat perquè fos "impecable" d'acord amb la resta de normatives aprovades pel Govern i el Parlament que regeixen el règim lingüístic del sistema educatiu català.


    5 de juliol de 2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
306401 {"title":"Consellera Simó: \"Els jutges del TSJC han decidit que han de dir ells com s'organitza el sistema lingüístic de l'educació\"","published_date":"2024-07-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/05\/14\/43\/1f8f174c-c856-4e9b-a932-f12b323ed19c.jpeg","id":"306401"} catalunya Anna Simó i Castelló,Educació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-05/306401-consellera-simo-jutges-tsjc-han-decidit-han-dir-ells-organitza-sistema-linguistic-educacio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.