Una delegació de l'Autoritat Tributària de Gal·les visita l'Agència

05/07/2024

Una delegació de l'Autoritat Tributària de Gal·les (Awdurdod Cyllid Cymru / Welsh Revenue Authority), encapçalada pel seu director, Dyfed Alsop, ha visitat avui l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), on s'ha reunit amb el director, Eduard Vilà, per a una sessió de treball.

Prèviament, la delegació ha estat rebuda la secretària d'Hisenda i presidenta de l'ATC, Marta Espasa, i la directora general d'Acció Exterior, Anna Dotor.

L'Autoritat Tributària de Gal·les, l'organisme responsable de la gestió i la recaptació d'impostos transferits a Gal·les des del 2017, des del 2018 gestiona els dos impostos següents: l'impost sobre transaccions de terres, un impost sobre la propietat que s'aplica a les transaccions de terrenys i edificis residencials i comercials; i l'impost sobre l'eliminació de residus en abocadors.

En l'actual marc de col·laboració d'aquest organisme amb l'ATC, la reunió de treball mantinguda s'ha centrat en l'impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), atès que l'Autoritat Tributària de Gal·les està estudiant la possibilitat d'implantar un nou impost de característiques similars al que gestiona l'Agència.

En aquest sentit, l'IEET, les dades obertes del qual es poden consultar al Portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya, és un tribut propi de l'ATC que grava la capacitat econòmica de les persones físiques que es posa de manifest amb l'estada en els establiments subjectes a l'impost i que també pretén internalitzar les possibles externalitats que el turisme pot causar en les zones d'alta concentració turística.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
306320 {"title":"Una delegació de l'Autoritat Tributària de Gal·les visita l'Agència","published_date":"2024-07-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"306320"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-05/306320-delegacio-autoritat-tributaria-gal-les-visita-agencia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.