El conseller Campuzano posa la primera pedra de la residència per a la gent gran de Calaf

El projecte ha rebut 1.700.000 euros dels fons europeus Next Generation EU

Imagen del artículo El conseller Campuzano posa la primera pedra de la residència per a la gent gran de Calaf

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha assistit aquest dijous a l'acte de posada de la primera pedra de la residència per a la gent gran de Calaf, que vol esdevenir una plataforma de serveis per atendre la gent gran de forma integral. "No tirem endavant només una residència, sinó alguna cosa més que una residència, una infraestructura social per la gent gran del segle XXI", ha dit el conseller en el transcurs de l'acte en el qual ha agraït el compromís de l'Ajuntament per la materialització del projecte.

El conseller Campuzano, que ha recordat que el projecte es fa en un moment de plena transició demogràfica, ha afegit que crear aquesta plataforma de serveis reflecteix el fet que els equipaments que es necessiten avui per donar suport i cures a la gent gran no són els mateixos que fins ara. "Volem viure a casa, vivim més anys i quan podem necessitar aquests serveis és quan tenim més de 80 anys. Necessitem institucions obertes a la comunitat que ajudin a facilitar la vida independent, que donin vida als anys, que previnguin l'envelliment", ha argumentat el conseller, en el qual ha estat acompanyat a l'acte per la coordinadora dels serveis territorials de Drets Socials a la Catalunya Central, Pepi Ramirez Ruiz; l'alcaldessa de Calaf, Montserrat Mases Sala; així com altres autoritats locals.

La construcció de la residència per la gent gran a Calaf i la creació de la plataforma de serveis integrals donarà servei a la població del municipi, així com a la resta de poblacions que formen part de la Mancomunitat de l'Alta Segarra. Es tracta d'un projecte que s'adapta a les diferents necessitats que les persones grans, amb diferents graus de dependència, puguin tenir al llarg del seu cicle vital.

Imagen del artículo El conseller Campuzano posa la primera pedra de la residència per a la gent gran de Calaf

Segueix el model d'atenció centrat en la persona i oferirà un servei integral a les persones usuàries en el servei de residència assistida i el centre de dia. També oferirà serveis de promoció de l'autonomia personal com ara activitats per al manteniment de la mobilitat i l'activitat física o l'estimulació cognitiva i serveis d'ajuda a domicili, entre d'altres.

La creació d'aquesta plataforma vol contribuir també a la relació entre les persones grans i la seva inclusió, fomentant la socialització i evitant la soledat no desitjada per millorar la qualitat de vida de les persones grans.

L'edifici comptarà amb planta baixa i dues plantes amb capacitat per a 54 llits distribuïts en 4 unitats de convivència amb habitacions dobles i individuals. La residència s'emplaçarà al sud oest del municipi, en un solar amb façana al carrer Josep Tarradellas, entre el centre de dia Casa Joan Gimferrer i els pisos de protecció oficial.

El projecte ha rebut un total de 1.703.815,76 euros dels fons europeus Next Generation EU per la transformació en l'àmbit dels serveis socials que gestiona el Departament de Drets Socials.

Imagen del artículo El conseller Campuzano posa la primera pedra de la residència per a la gent gran de Calaf


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
304557 {"title":"El conseller Campuzano posa la primera pedra de la residència per a la gent gran de Calaf","published_date":"2024-07-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/04\/23\/10\/7935077c-db98-4923-917a-27fb948c8a02.jpeg","id":"304557"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-04/304557-conseller-campuzano-posa-primera-pedra-residencia-gent-gran-calaf https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.