President Aragonès: "La Catalunya del present i del futur no es pot entendre sense el món cooperatiu"

El president assegura que "l'existència del cooperativisme a casa nostra enforteix el sentiment de comunitat"El cap de l'Executiu, acompanyat del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha presidit la inauguració del Congrés del Cooperativisme de Catalunya i la celebració dels seus 125 anys

Imagen del artículo President Aragonès: La Catalunya del present i del futur no es pot entendre sense el món cooperatiu

El president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, a l'acte de benvinguda del Congrés del Cooperativisme de Catalunya i la celebració dels seus 125 anys, ha assegurat que "la Catalunya del present i del futur no es pot entendre sense el món cooperatiu". "L'existència del cooperativisme a casa nostra enforteix el sentiment de comunitat".

El cap de l'Executiu ha fet aquestes declaracions en el decurs del Congrés del Cooperativisme de Catalunya, una trobada de tot el moviment cooperatiu català per commemorar, debatre i repensar el present i futur del cooperativisme. El president Aragonès ha aprofitat per visitar l'exposició de la campanya de comunicació del 125è aniversari del cooperativisme de Catalunya.

Imagen del artículo President Aragonès: La Catalunya del present i del futur no es pot entendre sense el món cooperatiu

Aragonès, amb motiu del 125è aniversari del cooperativisme, ha volgut reivindicar el treball de les cooperatives sectorials. Ha agraït a les cooperatives agràries "per organitzar-se, per millorar la competitivitat i per fixar uns preus justos", a les de treball "per la resiliència i per l'exemple de com superar les dificultats", a les d'ensenyament i culturals "per mantenir sempre un ensenyament crític i competitiu", a les de consum "per acostar el producte directament als consumidors" i a les d'habitatge "per treure l'habitatge com un bé de mercat i garantir-lo com un dret".

Aragonès ha declarat que "el cooperativisme enllaça a Catalunya amb aquesta concepció republicana de la llibertat com a no-dominació" i aquesta "ha d'anar acompanyada d'unes condicions materials que la facin possible". "Més que mai hem de posar en valor aquest sentiment de comunitat que caracteritza al cooperativisme", ha dit.

Imagen del artículo President Aragonès: La Catalunya del present i del futur no es pot entendre sense el món cooperatiu

El cap de Govern ha asseverat que "des del Govern hem estat treballant perquè tinguéssiu el màxim acompanyament", per tal "d'enfortir aquesta capil·laritat del món cooperatiu a casa nostra". "En aquesta legislatura hem incrementat un 150% els diners destinats al món cooperatiu", ha remarcat.

Ha finalitzat la seva intervenció traslladant el seu agraïment a la Confederació de Cooperatives de Catalunya i al conjunt del món cooperatiu de Catalunya i els ha animat continuar, doncs, segons el cap de l'Executiu, "serà un element clau per construir un país més just, més lliure, més feminista i més compromès que posi a les persones al centre".

Per part del Govern, també hi ha estat present el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
304435 {"title":"President Aragonès: \"La Catalunya del present i del futur no es pot entendre sense el món cooperatiu\"","published_date":"2024-07-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/04\/14\/04\/7ff08c19-dd07-4786-9aa7-df96701969a5.jpg","id":"304435"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-04/304435-president-aragones-catalunya-present-futur-pot-entendre-sense-mon-cooperatiu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.