El nou tram de la via ciclista del Ter entre Llanars i Vilallonga de Ter entrarà en servei aquest estiu

Imagen del artículo El nou tram de la via ciclista del Ter entre Llanars i Vilallonga de Ter entrarà en servei aquest estiu


  1. La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat les obres, que compten amb un pressupost d'1,8 MEUR
  2. La ruta ciclista del Ter tindrà una longitud de 26 quilòmetres, entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat la fase final de les obres del nou tram de la via ciclista del Ter, entre Llanars i Vilallonga de Ter, que entrarà en servei durant aquest estiu. El nou tram de la ruta té una longitud de 2,4 quilòmetres i compta amb un pressupost d'1,8 MEUR. Aquesta actuació s'emmarca en la ruta ciclista del Ter en què està treballant el Departament entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases, en un entorn de valor paisatgístic i amb nuclis de població singulars.


A més de la xarxa viària i ferroviària, "des del Departament treballem per fomentar la mobilitat sostenible i activa; pensem en un altra manera de moure's, potenciant les infraestructures que millorin els recorreguts a peu i bicicleta", ha exposat la consellera Capella. En aquest sentit, ha ressaltat que "estem integrant per primer cop la visió del vianant i del ciclista a l'hora de repensar i tornar a traçar xarxa viària, i això és una manera de pensar i cosir el país molt diferent".


El tram que es posarà pròximament en servei discorre en paral·lel a la GIV-5264, amb una longitud de 2,4 quilòmetres i una amplada de 3 metres. S'inicia a la sortida de Llanars, al costat esquerre de la carreta GIV-5264, amb una rampa adjacent a un nou mur per salvar el desnivell amb la carretera i continua a peu de talús fins a Vilallonga de Ter, tot creuant els torrents Gran i de la Paloma mitjançant una nova passera i un calaix de formigó, respectivament. En arribar al nucli de Vilallonga de Ter, la via travessa a nivell la carretera GIV-5264 amb un nou pas semaforitzat per accedir al nucli urbà.


Les obres estan execució molt avançada; estan finalitzades les actuacions corresponents a l'obra civil i es preveu que entre finals d'aquest juliol i principis d'agost concloguin les tasques de senyalització i els tancaments.

Imagen del artículo El nou tram de la via ciclista del Ter entre Llanars i Vilallonga de Ter entrarà en servei aquest estiu


Via ciclista del Ter

La via ciclista del Ter donarà continuïtat a la ruta del Ferro i del Carbó, existent entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, fins a Setcases, amb 26 km de nous trams i que, un cop completada, haurà comportat una inversió global entorn als 10 MEUR. Actualment, estan en servei quatre trams: Sant Joan de les Abadesses - pont del Reixac (2018); pont de Perella - Sant Pau Segúries (2021); camí del càmping/Pont de les Rocasses -Camprodon i Camprodon-Llanars (2018).


A més de l'obra que està a punt de finalitzar entre Llanars i Vilallonga de Ter, el Departament també està impulsant les obres de la connexió dels trams Camprodon Llanars i Llanars-Vilallonga de Ter, al nucli de Llanars i dels trams Sant Pau de Segúries - pont de la Rovira, i pont de la Rovira-camí del càmping, en coordinació amb l'obra del nou pont de la C-38 a Sant Pau de Segúries.

Imagen del artículo El nou tram de la via ciclista del Ter entre Llanars i Vilallonga de Ter entrarà en servei aquest estiu

La via ciclista del Ter enllaçarà també amb la ruta cicloturística transfronterera Pirinexus i amb la nova connexió en desenvolupament entre Sant Joan de les Abadesses i Olot, que donarà continuïtat a la Ruta del Carrilet.


El Departament de Territori està treballant per ampliar la xarxa de noves vies ciclables en el marc de l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 i de les polítiques de promoció d'una mobilitat descarbonitzada i activa, amb 125 nous quilòmetres i una inversió d'uns 100 MEUR fins al 2025. Aquesta important ampliació de la xarxa de vies per a ciclistes -i també vianants- vol facilitar tant els desplaçaments de mobilitat quotidiana com respondre a les necessitats de lleure.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
302340 {"title":"El nou tram de la via ciclista del Ter entre Llanars i Vilallonga de Ter entrarà en servei aquest estiu","published_date":"2024-07-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/03\/15\/15\/3cecdb5f-325e-4754-bed3-7bad1e41be06.jpg","id":"302340"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-03/302340-nou-tram-via-ciclista-ter-llanars-vilallonga-ter-entrara-servei-estiu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.