Territori lliura a Camprodon les claus dels primers habitatges comprats de la SAREB

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, dona les claus de 9 habitatges de lloguer amb protecció oficial d'una promoció adquirida del banc dolent per valor d'1,3 MEURS'emmarquen en el Pla 10.000 i forma part del programa del Govern de compra d'habitatges propietat de grans tenidors per ampliar el parc de lloguer socialEn total, el Departament ha adquirit 461 pisos de grans tenidors amb una inversió de 69,5 MEUR

Imagen del artículo Territori lliura a Camprodon les claus dels primers habitatges comprats de la SAREB


La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha lliurat avui a Camprodon els primers habitatges que el Departament ha comprat a la SAREB, a través de l'Institut Català del Sòl (Incasòl). Es tracta de 9 pisos de lloguer amb protecció oficial d'una promoció d'11 habitatges adquirits del banc dolent el mes de febrer per valor d'1.305.000 euros. Amb aquesta actuació, el Departament ha aconseguit mobilitzar en cinc mesos uns pisos buits per destinar-los a lloguer assequible i a famílies amb necessitats d'habitatge.

Imagen del artículo Territori lliura a Camprodon les claus dels primers habitatges comprats de la SAREB


"Aquesta fórmula té molts avantatges", ha assenyalat la consellera, "ens permet disposar d'habitatges en un termini de temps molt curt i donar resposta molt més ràpid a les necessitats d'habitatge". Així mateix, ha ressaltat que "beneficia l'entorn urbà, genera cohesió social i, a més, de manera responsable, fent el que cal fer i no més, que té un efecte molt perniciós per l'entorn i el medi ambient". Satisfeta ha expressat, "els pisos que lliurem avui seran espais per a la vida després d'anys tancats i sense que hi visqui ningú".

Els 9 habitatges formen part d'un edifici plurifamiliar situat a la plaça de la Vila, 8 de Camprodon, i compta amb un accés des de la plaça de la Vila i un altre pel Carrer Josep Morer. Té una alçada de planta baixa i tres plantes pis, sense soterrani. Dels habitatges lliurats, n'hi ha de dos dormitoris i d'un dormitori, amb una superfície entre 45 m2 el més petit i 69 m2 el més gran. El preu de lloguer oscil·la entre els329 i els 499 euros mensuals.

Programes d'ampliació del parc de lloguer social

Aquesta operació s'emmarca dins del programa d'adquisició d'habitatges a grans tenidors impulsat pel Departament de Territori, a través d'Incasòl, amb l'objectiu d'ampliar el parc de lloguer social de Catalunya. En total, ja són 461 habitatges comprats per aquesta via amb un cost de 59,2 MEUR. La inversió fins ara és de 69,5 MEUR després d'haver destinat 10,3 MEUR en la seva adequació. "La utilització d'una eina jurídica com és el tanteig i retracte ens permet al Govern de la Generalitat poder comprar a millors preus", ha explicat al respecte la titular de Territori.

Imagen del artículo Territori lliura a Camprodon les claus dels primers habitatges comprats de la SAREB


Així mateix, la totalitat d'aquestes adquisicions, inclosos els pisos lliurats avui, formen part del pla del Govern per impulsar la incorporació de 10.000 habitatges al parc de lloguer social de Catalunya fins al 2026 a través de diferents vies, una de les quals és, precisament, la compra directa de promocions —ja construïdes o en construcció—, propietat de grans tenidors per tal de destinar els pisos a famílies amb necessitats residencials. Amb aquestes actuacions, no només es mobilitzen habitatges buits, sinó que es fomenta la renovació urbana.

La consellera ha explicat que "es tracta d'una línia de treball que s'està desenvolupant a tot el país pensada específicament en uns indrets molt determinats com són els àmbits de muntanya". Així mateix, ha posat en valor que ha sigut possible gràcies a la Direcció General de Polítiques de Muntanya i Litoral "amb una partida de 5 milions d'euros que destinem a l'arrelament focalitzada en les polítiques de muntanya".

Capella ha aprofitat per reivindicar que és un acte que transcendeix el lliurament d'habitatges, no només perquè "és un pas més" per aconseguir l'objectiu marcat pel Pla Impuls 10.000, sinó també pel fet que són els primers pisos comprats a la SAREB, els quals "haurien de ser cedits gratuïtament a les administracions públiques", ha tornat a reclamar. Finalment, ha recordat que "els habitatges no són actius financers ni una eina per l'especulació, compleixen una funció social que no és una altra que hi visquin els ciutadans i ciutadanes amb totes les garanties".

Imagen del artículo Territori lliura a Camprodon les claus dels primers habitatges comprats de la SAREB


Requisits dels sol·licitants

Els 9 pisos s'han lliurat avui a veïns de Camprodon empadronats al municipi amb una antiguitat de 3 anys, que estan inscrits al Registre de Sol·licitants d'Habitatges amb Protecció Oficial (RSHPO) i que compleixen amb els requisits econòmics que són: tenir uns ingressos superiors a 18.000 euros anuals i màxim de 4 vegades l'IPREM (42.681,55 euros 1 membre, 44.001,60 euros 2 membres; 45.894,14 euros 3 membres i 47.423,94 euros x 4 membres o més). Els pisos d'una habitació es destinen a unitats familiars d'un màxim de2 persones iels de 2 dormitoris a unitats familiars de 4 persones com a màxim.

Finalment, després de realitzar el sorteig i fer la visita als habitatges, se n'han adjudicat 9, dels quals 3 es destinen a persones amb 35 anys o menys i els 6 restants a sol·licitants que formen part del contingent general. Els dos pisos restants s'adjudicaran pròximament a través del Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial i segons els criteris d'accés establerts per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
302237 {"title":"Territori lliura a Camprodon les claus dels primers habitatges comprats de la SAREB","published_date":"2024-07-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/03\/13\/52\/80e305af-089d-4e57-8499-42f2847fadb8.jpg","id":"302237"} catalunya Delegació a Girona,Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-03/302237-territori-lliura-camprodon-claus-primers-habitatges-comprats-sareb https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.