El Govern accelera el desplegament del 5G a Catalunya

La vicepresidenta Vilagrà inaugura el node 5G a l'Aeroport de Lleida-Alguaire, el primer dels 9 que s'acabaran desplegant fins a finals d'anyEl Govern avança el servei 5G en llocs claus per fomentar l'activitat econòmica i reforçar la posició de Catalunya com a punt estratègic del sector tecnològic al sud d'Europa

Imagen del artículo El Govern accelera el desplegament del 5G a Catalunya

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, juntament amb el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Marc Realp Campalans i el president i conseller delegat d'aeroports de Catalunya, Daniel Albalate del Sol, han inaugurat avui el node 5G de l'aeroport de Lleida-Alguaire, que permetrà atraure noves empreses tecnològiques i millorar els serveis i prospectives de les existents. Per Vilagrà, aquesta millora de la connectivitat respon a l'objectiu del Govern de la Generalitat de fer arribar la tecnologia arreu. "Catalunya té una orografia complicada i una extensió de terreny molt àmplia, però això no ha d'impedir que tothom tingui la màxima cobertura i servei". Així mateix, ha explicat que a través dels recursos propis i europeus, el Govern també ha fet possible el desplegament de 8.000 km de fibra òptica arreu del territori català. "Totes aquestes accions que hem anat presentant al llarg d'aquests mesos demostren un cop més que el Govern fa una aposta clara per reforçar la posició estratègica de Catalunya com un dels punts més importants del sud d'Europa en el sector tecnològic", ha destacat. Per la seva banda, el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Marc Realp Campalans, ha explicat que a través de la instal·lació d'aquests 9 nodes 5G s'aconseguirà obtenir més ample de banda, millor connectivitat i així, trencar amb la bretxa digital que hi ha al món rural.

També, el president i conseller delegat d'Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate del Sol, ha subratllat la importància d'aquesta instal·lació i ha explicat que l'estratègia de desenvolupament de l'aeroport de Lleida-Alguaire "és una estratègia basada en les activitats industrials i formatives tecnològiques i, per tant, comptar amb una tecnologia com aquesta, és imprescindible per millorar la competitivitat de les empreses de la zona". Així mateix, ha subratllat que la millora de la connectivitat permetrà captar noves empreses que vulguin instal·lar-se a l'aeroport i contribuir així al desenvolupament del territori.

Després de visitar les instal·lacions i respondre els mitjans, la vicepresidenta, acompanyada pel secretari Realp han visitat el Parc Agrobiotech; el primer dels punts en comptar amb un node 5G que va entrar en funcionament el mes de maig d'aquest mateix any. 

A banda del node de l'aeroport d'Alguaire, Catalunya comptarà amb vuit nodes 5G més abans de finals d'any, com a part de la planificació de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital. L'ampliació de 5G al país respon a un doble objectiu: d'una banda per millorar les manques de cobertura de 5G d'alguns indrets i de l'altra per fomentar l'activitat econòmica, el sector TIC, la recerca. A més de l'Aeroport d'Alguaire i el Parc Agrobiotech de Lleida, altres punts on es desplegarà el 5G són: el Parc Agròpolis-UPC (Viladecans), l'edifici REDESSA-TecnoParc de Reus, el Centre experimental d'IRTA -ubicat a Mollerussa-, i el CoEbreLab 5G de Móra la Nova. Per tal de millorar la cobertura de telefonia mòbil territorial, abans de finals d'any també hi haurà tres punts més a Santa Pau, a l'estació de FGC de Can Ros i a Olèrdola. 

Els nodes 5G com a element cohesionador 

Els nodes son antenes 5G que faciliten cobertura a un radi d'uns quants quilòmetres en funció dels obstacles al voltant i proporciona més amplada de banda en comunicacions sense fils, disposar de baixa latència i més capacitat de gestionar usuaris i dispositius mòbils. 

Des del Govern de la Generalitat, la prioritat és que els nodes, ubicats en infraestructures estratègiques, permetin impulsar i potenciar diferents sectors de negoci i de recerca que necessitin les característiques que aporta la 5G. A més a més d'impulsar el teixit empresarial i contribuir a millorar l'àmbit socioeconòmic del país, la cobertura 5G afavoreix a la igualtat d'oportunitats arreu del territori i garanteix els drets de la ciutadania, com el dret a l'accés a internet. 

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
302139 {"title":"El Govern accelera el desplegament del 5G a Catalunya","published_date":"2024-07-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/03\/12\/56\/f95c6be1-bb1b-4ac4-bcfc-5a62f24c4a03.jpeg","id":"302139"} catalunya Laura Vilagrà,Presidencia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-03/302139-govern-accelera-desplegament-5g-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.