La coalició internacional de governs liderada per Catalunya per posar fi a la contaminació per plàstics supera els 50 signataris

La iniciativa unifica la veu de les administracions més properes a la ciutadania en les negociacions del tractat global contra la contaminació per plàstics i enforteix el seu rol en el sistema multilateral

Imagen del artículo La coalició internacional de governs liderada per Catalunya per posar fi a la contaminació per plàstics supera els 50 signataris


La coalició internacional de governs per incidir en el tractat global contra la contaminació per plàstics, impulsada pel Govern de Catalunya, el Govern del Quebec i la xarxa Governs Locals per la Sostenibilitat (ICLEI), ha superat ja els 50 signataris.

La iniciativa, que va néixer amb l'objectiu d'unificar la veu de les administracions més properes a la ciutadania en les negociacions del tractat i d'enfortir el seu rol en el sistema multilateral, va ser presentada el mes d'abril per la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, en un acte a Ottawa (Canadà), en el marc de la quarta ronda negociadora (INC-4) del tractat.

En les últimes setmanes, s'han sumat a la coalició signataris com la província d'Imbabura (Equador), els estats brasilers de São Paulo i Rio de Janeiro, i les ciutats de Chefchaouen (Marroc), Nansana (Uganda), Seongnam City (Corea del Sud), Turku (Finlàndia), Cape Coast (Ghana) i Medellín (Colòmbia).

Ja formen part de la coalició, a més, les ciutats de Montreal (Canadà), San José (Costa Rica), Rio de Janeiro (Brasil) i Guimarães (Portugal); les províncies de la Colúmbia Britànica (Canadà) i Jujuy (Argentina); els estats mexicans de Jalisco i Michoacán; l'Associació de Ciutats i Regions per la Gestió Sostenible de Recursos (ACR+), i l'Associació Mexicana d'Oficines d'Assumptes Internacionals dels Estats.

També hi van donar suport des de l'inici l'organització mundial Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), el Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans (ONU-Hàbitat) i el Fons Mundial per a la Natura (WWF).

El Govern de Catalunya i les seves 21 delegacions a l'exterior treballen per fer créixer encara més el nombre d'adhesions i, en paral·lel, la coalició es prepara per a la pròxima sessió negociadora (INC-5), prevista a Busan (Corea del Sud) per al novembre del 2024.

Es tracta de la primera vegada que Catalunya participa en les negociacions d'un tractat internacional, i ho ha fet activament des dels seus inicis, el novembre del 2022, defensant que es tingués en compte el rol dels governs locals i regionals i, alhora, promovent un text més ambiciós.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
302064 {"title":"La coalició internacional de governs liderada per Catalunya per posar fi a la contaminació per plàstics supera els 50 signataris","published_date":"2024-07-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/02\/16\/09\/375d8459-d518-4ea8-b791-9766413b211b.jpeg","id":"302064"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-03/302064-coalicio-internacional-governs-liderada-catalunya-posar-fi-contaminacio-plastics-supera-50-signataris https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.