L'empresa catalana GMP inverteix 12 MEUR i crearà 60 llocs de treball amb una nova nau industrial a Castellar del Vallès

Imagen del artículo L'empresa catalana GMP inverteix 12 MEUR i crearà 60 llocs de treball amb una nova nau industrial a Castellar del Vallès

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La companyia, especialitzada en la fabricació d'embalatge d'alta qualitat per als sectors de l'alimentació i la indústria farmacèutica, triplicarà la superfície de la fàbrica actual i superarà els 15.000m2

Per dur a terme la inversió en la nova nau, GMP ha comptat amb el suport del Govern per mitjà d'ACCIÓ i de l'Institut Català de Finances , que hi ha aportat finançament per valor de 8 milions d'euros

Amb l'obertura de la nova planta, l'empresa preveu doblar el seu volum de negoci fins als 30 milions d'euros

L'empresa catalana GMP (General de Manipulados Plásticos SA), especialitzada en la fabricació i comercialització d'embalatge d'alta qualitat per al sector alimentari i el farmacèutic, crearà 60 nous llocs de treball amb la construcció d'una nova planta industrial a Castellar del Vallès (Vallès Occidental), que estarà en ple funcionament a finals d'any. El projecte, que suposa una inversió de 12 milions d'euros i es basa en l'economia circular, permet a la companyia triplicar la superfície de la fàbrica actual i superar els 15.000m2.

Per dur a terme aquesta inversió, la companyia ha comptat amb el suport del Govern, per mitjà d'ACCIÓ -l'agència per la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball- i de l'Institut Català de Finances (ICF) del Departament d'Economia, que ha aportat finançament a llarg termini per a fer possible aquesta inversió. Des de la banca pública de promoció s'han aportat 8 milions d'euros per a la construcció de noves instal·lacions de la companyia i per a la compra de maquinària. Aquesta inversió a GMP és un exemple dels projectes de reindustrialització i sostenibilitat com a línies estratègiques d'inversió de l'ICF.

Amb el canvi de planta, GMP completa un procés de reindustrialització i modernització del procés productiu, basat en la digitalització i automatització de les diferents etapes de la fabricació de film de polietilè. La companyia preveu passar d'un volum de producció de 6.500 tones anuals a les 15.000 tones quan la nova nau ja es trobi en ple funcionament.

El CEO de GMP, Josep Anton López, explica que "no estem en la culminació de cap projecte sinó en l'inici d'un gran repte on la sostenibilitat, la digitalització i l'automatització hi seran molt presents". En aquest sentit, "sens dubte, el principal actiu són les persones que ho faran possible en el dia a dia de l'empresa". El directiu de GMP afegeix que "cal agrair a ACCIÓ i a l'ICF les facilitats que ens han posat perquè la companyia segueixi creixent, transformant-se i sent competitiva al mercat".

GMP assolirà aquest 2024 els 110 treballadors, el doble de de la plantilla que tenia quan va començar el projecte de construcció de la nova planta. Els perfils que s'incorporaran a la companyia seran personal qualificat en l'ús i manteniment de maquinària industrial d'alta complexitat.

La nova nau és també un projecte basat en l'economia circular i de sostenibilitat. Una vegada emprats en l'embalatge, els plàstics que fabrica GMP son 100% reciclables. A més, es preveu un estalvi de 400 tones de CO2 l'any per la instal·lació de plaques solars, i es reutilitzarà l'aigua de pluja per completar processos industrials.

GMP és una empresa catalana fundada l'any 1982, participada al 100% des del 2011 per la companyia belga Pattyn. Treballa amb maquinària d'alta precisió per fabricar plàstics que s'utilitzen en l'envasat de productes alimentaris i farmacèutics. Factura 15 milions d'euros anuals, i amb la nova nau industrial l'objectiu és doblar la xifra fins als 30 milions d'euros. GMP exporta la meitat de la seva producció, amb presència a la majoria d'estats membres de la Unió Europea, la Xina, els Estats Units, Sud-amèrica i l'Àfrica.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
302062 {"title":"L'empresa catalana GMP inverteix 12 MEUR i crearà 60 llocs de treball amb una nova nau industrial a Castellar del Vallès","published_date":"2024-07-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/03\/09\/56\/78c6961c-005b-49d4-aa41-4924762c5c9b.jpg","id":"302062"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-03/302062-empresa-catalana-gmp-inverteix-12-meur-creara-60-llocs-treball-nova-nau-industrial-castellar-valles https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.