La Generalitat participa en 55 procediments relacionats amb la Llei d'amnistia impulsats per òrgans judicials

Imagen del artículo La Generalitat participa en 55 procediments relacionats amb la Llei d'amnistia impulsats per òrgans judicials

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

16 pertanyen a la demarcació de Barcelona, 16 més a la de Girona, 13 a la de Tarragona i 10 a la de Lleida

Els serveis jurídics de la Generalitat han participat en 55 procediments impulsats per òrgans judicials relacionats amb l'aplicació de la Llei orgànica d'amnistia per a la normalització institucional, política i social a Catalunya. En 11 d'aquests procediments, el gabinet jurídic del Govern ha portat la iniciativa i ha sol·licitat l'aplicació d'aquesta llei; en 27 s'adherirà a les peticions d'amnistia formulades per les altres parts i en 17 no hi intervindrà o no hi formularà cap al·legació.


Distribució territorial dels procediments

Barcelona - 16 procediments

Per demarcacions, 16 dels 55 procediments pertanyen a Barcelona. D'aquests, en cinc casos els serveis jurídics de la Generalitat porten la iniciativa sol·licitant l'aplicació de la Llei d'amnistia i totes les conseqüències que se'n derivin, incloent-hi l'eliminació d'eventuals antecedents. En altres sis casos, el Gabinet Jurídic s'adherirà a les peticions d'amnistia formulades per les altres parts i, en dos més, els serveis jurídics de la Generalitat possiblement no hi tindran intervenció o no hi formularan cap al·legació.

A la Unitat Territorial de Barcelona, dos procediments més corresponen a la jurisdicció contenciosa administrativa i estan relacionats amb sancions disciplinàries imposades a dos Mossos d'Esquadra. Els serveis jurídics de la Generalitat també han intervingut en un darrer procediment davant del Tribunal de Comptes, però actualment no en són part.


Girona - 16 procediments

A la Unitat Territorial de Girona, els serveis jurídics de la Generalitat a les peticions d'amnistia formulades per altres parts s'adheriran en 15 procediments. En aquests casos, la Generalitat exerceix l'acusació contra agents d'altres cossos policials, i quan les defenses sol·licitin l'amnistia, s'hi adheriran.

En un darrer cas, els serveis jurídics de la Generalitat porten la iniciativa i han sol·licitat l'aplicació de la Llei d'amnistia per a diversos membres del cos de Bombers que haurien sortit amb els vehicles del parc, després de la consulta de l'1 d'octubre, i en passar per davant de la caserna de la Guàrdia Civil, haurien fet sonar les sirenes.


Lleida - 10 procediments

Els 10 procediments de la Unitat Territorial de Lleida estan relacionats amb personal funcionari del cos de Mossos d'Esquadra i d'altres cossos policials en els quals la Generalitat exerceix l'acusació.


Tarragona - 13 procediments

A la demarcació de Tarragona, els serveis jurídics de la Generalitat han demanat en tres casos l'aplicació de la Llei d'amnistia de funcionaris públics. En cinc altres procediments, s'adheriran a les peticions d'amnistia formulades per les altres parts en què s'exerceix l'acusació contra agents del Cos Nacional de Policia o de la Guàrdia Civil, i en cinc més el gabinet jurídic possiblement no hi intervindrà o no hi formularà cap al·legació.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
300114 {"title":"La Generalitat participa en 55 procediments relacionats amb la Llei d'amnistia impulsats per òrgans judicials","published_date":"2024-07-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/07\/02\/13\/26\/c771cf3f-df08-4d76-8c00-42253d860e5c.jpg","id":"300114"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-02/300114-generalitat-participa-55-procediments-relacionats-llei-amnistia-impulsats-organs-judicials https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.