L'ICAEN inicia la campanya 'Aquest estiu, no llencis l'energia!'

Imagen del artículo L'ICAEN inicia la campanya 'Aquest estiu, no llencis l'energia!'

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Institut Català d'Energia ha llançat una campanya per fomentar l'ús responsable i eficient dels aparells de climatització durant els mesos d'estiu. Sota el lema 'Aquest estiu, no llencis l'energia', la iniciativa pretén recordar les mesures i alternatives que tenim a l'abast per superar les jornades més caloroses amb el màxim confort tèrmic sense malbaratar energia ni diners.

La climatització és el principal focus de demanda d'energia a les llars, i a Catalunya els mesos d'estiu han esdevingut aquells on es concentren les puntes de demanda d'energia elèctrica. Per això, la campanya posa l'èmfasi en aquelles mesures que ens permeten mantenir la frescor de manera eficient sense haver de recórrer al consum d'energia, com ara la vestimenta, la protecció de la llar del Sol o la ventilació natural, entre d'altres.

També es recorden diferents accions que ajuden a fer un ús més eficient de l'aire condicionat, quan decidim fer-lo servir, com per exemple tancar portes i finestres, fer un manteniment adequat dels aparells, mantenir temperatures adequades o apagar l'aire quan sortim de casa. En el cas que s'estigui valorant la instal·lació d'un sistema de climatització, es recomana la instal·lació d'una bomba de calor, molt més eficient. 

La campanya també enllaça amb tots els continguts que l'ICAEN ha elaborat per tal de fomentar l'estalvi i l'eficiència energètica a la llar, i que van des de l'ús correcte de la il·luminació fins a l'optimització de la contractació de l'energia.

Ficheros adjuntos

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
337272 {"title":"L'ICAEN inicia la campanya 'Aquest estiu, no llencis l'energia!'","published_date":"2024-07-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/icaen.gencat.cat\/web\/.content\/00_Home\/slider\/Imatges-Hiperdestacat\/Campanya-estiu-2024.png_1150334770.png","id":"337272"} catalunya Institut Català d'Energia (ICAEN) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-07-01/337272-icaen-inicia-campanya-estiu-llencis-energia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.