L'empresa d'economia social TEB introdueix les seves pintures acríliques a més de 200 botigues de Suïssa i Alemanya

Imagen del artículo L'empresa d'economia social TEB introdueix les seves pintures acríliques a més de 200 botigues de Suïssa i Alemanya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El grup cooperatiu, que compta amb més de 650 treballadors amb discapacitat intel·lectual, ha tancat un acord amb un gran distribuïdor suís que vendrà les seves pintures com a marca blanca pròpia

TEB ha comptat amb el suport del Govern per mitjà de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversió d'ACCIÓ a Berlin i del servei d'Economia Social Internacional

Fins ara, l'entitat comercialitzava els seus productes a Catalunya i la resta de l'Estat, a més de França i Portugal, generant un volum de negoci d'1,3 milions d'euros

La cooperativa social Treball Escola Barcelona (TEB) ha començat a introduir les seves pintures acríliques al mercat de Suïssa i Alemanya. Ho ha fet gràcies als acords tancats amb el distribuïdor suís Marein AG, que comercialitza amb la seva pròpia marca I am creative els productes fabricats per TEB a més de 200 botigues especialitzades; i amb l'alemany Slektion. D'aquesta manera, l'empresa catalana espera generar un volum de negoci d'aproximadament 50.000 euros en el que resta de 2024.

Per tancar aquests acords, TEB ha comptat amb el suport del Govern a través de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversió d'ACCIÓ a Berlín i del servei d'Economia Social Internacional.

El director de Màrqueting de Treball Escola Barcelona, Davide Menini, explica que "per a nosaltres és molt important començar a exportar els nostres productes i que distribuïdores d'altres països confiïn en nosaltres en un sector on la competència és molt elevada i hi ha nombrosos productors locals". Aquesta entesa, assegura Menini, "no seria possible sense ACCIÓ. Estem molt satisfets de l'ajuda i de la rapidesa a l'hora de generar contactes i permetre'ns tancar aquests acords". Des de TEB reconeixen que "obrir mercat internacional ens permetrà guanyar presència al mercat de Catalunya i la resta de l'Estat".

TEB és una cooperativa social sense ànim de lucre que treballa en el sector de les temperes i les pintures acríliques, tant per l'àmbit de l'oci infantil com pel del bricolatge industrial. Fundada l'any 1965, acumula més de 50 anys d'experiència a l'hora de treballar per la inclusió social. Compta amb cinc centres repartits entre Barcelona i Castellar del Vallès i una plantilla de 1.200 treballadors. D'aquests, més de la meitat, 650, tenen discapacitat intel·lectual. A l'àrea de la pintura, hi treballen una cinquantena de persones, totes elles amb discapacitat.

Des de finals de 2023, TEB treballa amb l'Oficina Exterior d'ACCIÓ a Berlín per expandir el seu negoci. Alhora, l'entitat també està en contacte amb l'Oficina a Copenhaguen, on preveu tancar alguns acords amb distribuïdors locals els propers mesos.

Impulsar la internacionalització de les empreses socials

El grup cooperatiu TEB és una de la setantena d'empreses d'economia social catalanes que ha participat en el servei Economia Social Internacional impulsat conjuntament entre ACCIÓ i la Direcció General d'Economia Social i Solidària, i el Cooperativisme del Departament d'Empresa i Treball, amb l'objectiu de començar i accelerar els seus processos d'internacionalització.

Aquesta iniciativa, que va néixer el 2016, ofereix el suport gratuït de les 40 Oficines de Comerç i d'Inversió de Catalunya al món i fins a 120 hores de consultoria personalitzada. El servei també ofereix assessorament en la identificació i selecció dels millors canals de comercialització; l'elaboració d'estudis de mercat; la cerca de distribuïdors i socis en el nou mercat; la selecció de personal en destí i la implantació a l'exterior. D'altra banda, també acompanya les empreses d'economia social en els processos d'accés a finançament de la Unió Europea i d'organismes multilaterals (com el BID i el Banc Mundial) per augmentar la competitivitat a escala internacional.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter:@empresacat | @treballcat|

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
295271 {"title":"L'empresa d'economia social TEB introdueix les seves pintures acríliques a més de 200 botigues de Suïssa i Alemanya","published_date":"2024-06-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/28\/13\/56\/afb7106f-385d-4bcc-bc28-75598ed97f17.jpg","id":"295271"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-30/295271-empresa-economia-social-teb-introdueix-pintures-acriliques-mes-200-botigues-suissa-alemanya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.