Una expedició amb dos efectius de Bombers de la Generalitat torna d'Armènia després de finalitzar les tasques de revisió a la zona afectada per les inundacions

Imagen del artículo Una expedició amb dos efectius de Bombers de la Generalitat torna d'Armènia després de finalitzar les tasques de revisió a la zona afectada per les inundacions

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'expedició catalana estava integrada per dos efectius del GREC dels Bombers de la Generalitat i un bomber de BarcelonaHi van viatjar en qualitat d'experts en ensorraments i estructures col·lapsadesEs van establir al nord del país, a Stepanavan, des d'on es van traslladar a diferents localitats

El diumenge passat, una expedició que incloïa dos membres del Grup d'Estructures Col·lapsades (GREC) dels Bombers de la Generalitat, va tornar a Catalunya després de 10 dies a Armènia, on unes inundacions van afectar greument, a finals del mes de maig, el nord del país. Els efectius van viatjar juntament amb un bomber de Barcelona, un traductor i un conductor el passat 14 de juny en el marc de la petició d'ajuda internacional que va fer la UE, a través del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió (UCPM) i el Govern d'Espanya. L'objectiu de l'estada va ser ajudar el Govern d'Armènia a avaluar els danys a les infraestructures causats per les inundacions a les zones de Lori i Tavush.

Els dos efectius del GREC, un sotsinspector de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre i un bomber de la Regió d'Emergències de Tarragona, es van desplaçar com a tècnics especialistes en ensorraments i estructures col·lapsades.

El dissabte dia 15, la delegació amb els tres experts provinents de Catalunya es va reunir a Erevan, la capital d'Armènia, amb una responsable de l'ambaixada de la Unió Europea a Armènia, amb una representant de la diplomàcia espanyola i amb un responsable d'emergències de les Nacions Unides, per conèixer i establir els objectius i les necessitats.

Posteriorment, els efectius procedents de Catalunya van establir el camp base a Stepanavan, una ciutat de la província de Lori, que es troba a 139 quilòmetres al nord de la capital Erevan. Des d'aquest punt, es van anar desplaçant a diversos pobles al nord del país, distribuïts en les tres àrees de treball determinades: Tashir, Stepanavan i Alaverdi. En arribar a les localitats, els experts es reunien amb els administradors del territori, que els mostraven les principals zones afectades per les inundacions: ponts viaris, passarel·les i petites obres de pas que donaven accés a camps de cultiu i granges, i també habitatges, per fer-ne la revisió i l'avaluació. També van donar suport a les autoritats locals i a ciutadans oferint consells provisionals d'urgència.

Un cop finalitzades les revisions, els bombers es van reunir novament a la capital amb l'ambaixador de la UE a Armènia, així com també amb autoritats i responsables del Govern armeni, per compartir els resultats de les diferents actuacions a les àrees de treball i poder complementar els informes existents sobre l'estat dels habitatges i les infraestructures al nord del país.


Cerdanyola del Vallès, 25 de juny de 2024

20.00 hores

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
286966 {"title":"Una expedició amb dos efectius de Bombers de la Generalitat torna d'Armènia després de finalitzar les tasques de revisió a la zona afectada per les inundacions","published_date":"2024-06-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/25\/20\/06\/8cffbc6b-9206-4b9b-84e2-08f3909c1ee4.jpeg","id":"286966"} catalunya Bombers,Joan Delort https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-25/286966-expedicio-dos-efectius-bombers-generalitat-torna-armenia-despres-finalitzar-tasques-revisio-zona-afectada-inundacions https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.