El Govern fa balanç del dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan

Els Bombers de la Generalitat han atès enguany un total de 833 avisos entre les 20h del vespre d'ahir i les 8 hores d'avui, mentre que l'any passat van haver-hi un total 934 avisos.

Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta de dues persones al barri de la Font de la Pólvora de Girona i la mort violenta d'un altre home a Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra detenen 55 persones i fan 1340 lectures d'alcoholèmia durant la nit de Sant Joan

Durant la nit han treballat uns 2.000 agents de les 217 policies locals de tot el país.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès durant la revetlla (fins les 09.00h) 7.406 trucadesprocedents vinculades a 4.566 incidents en l'àmbit de la celebració de la revetlla de Sant Joan.

El 061 Salut Respon ha rebut 2.981 trucades entre les 20h del vespre del 23 de juny i les 7h del matí del 24, causades per 2.334 incidents diferents, 154 dels quals per temes relacionats amb la revetlla de Sant Joan.

Agents Rurals, amb més de 400 efectius, ha realitzat 808 actuacions.

Protecció Civil de la Generalitat va emetre ahir a la tarda una prealerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per fer seguiment de totes les incidències per la revetlla de Sant Joan.

S'espera que l'operació tornada d'aquest dilluns es dugui a terme entre les 12.00 h i les 24.00 h i es calcula que uns 280.000 vehicles es mobilitzaran cap a la zona d'influència de la capital catalana.

Els Bombers de la Generalitat atenen un total de 833 avisos entre les 20 hores i les 8h del matí

Els Bombers de la Generalitat han atès enguany un total de 833 avisos entre les 20h del vespre d'ahir i les 08 hores del 24 juny, nit de revetlla de Sant Joan de 2024, mentre que l'any passat, van haver-hi un total 934 avisos.

Pel que fa als serveis relacionats amb incendis de vegetació, enguany els Bombers de la Generalitat han atès un total de 187 avisos i l'any passat en van atendre 289. Respecte als incendis urbans n'han rebut un total de 505 avisos i l'any passat en van rebre 474 i pel que fa a altres serveis, aquest any, han rebut 126 avisos, 3 més respecte a l'any passat.

Una persona ha mort ofegada aquesta matinada a Sitges

D'aquesta nit i matinada, cal destacar el rescat de dues persones a la platja de la Ribera de Sitges (avís 00.55 hores). S'han activat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals els submarinistes del GRAE. A l'arribada dels primers efectius s'han tret de l'aigua dues persones, a una de les quals se li han realitzat les maniobres de reanimació, sense èxit. L'altra persona ha estat evacuada pel SEM, en estat menys greu, a l'Hospital Sant Camil. Hi han desplaçat sis unitats terrestres i un equip de psicòlegs. Fins al lloc també s'hi han desplaçat efectius del Salvament Marítim, amb un helicòpter, la unitat aquàtica de Mossos d'Esquadra, Policia Local i Creu Roja. S'ha fet recerca preventiva per la zona per descartar que a l'interior de l'aigua hi hagués cap altra persona.

A Torredembarra, a les 01.39 hores, els Bombers han estat alertats d'un incendi al carrer del Punt. El foc ha afectat l'exterior d'un xalet unifamiliar i ha propagat a l'interior del garatge, a la planta baixa, i el fum ha afectat el primer pis. Els inquilins es trobaven a l'exterior de l'immoble i no hi ha persones ferides. S'ha demanat la presència de l'arquitecte municipal per revisar un voladís. S'hi ha desplaçat dues dotacions.

A les 01.55 hores, s'alertava també d'un incendi al polígon industrial Camí dels Frares, de Lleida. El foc afecta dues naus industrials i ha cremat pintures, material divers i també una furgoneta a l'exterior. Els Bombers de la Generalitat continuen treballant, en les tasques d'extinció, amb deu dotacions.el fum ha afectat el garatge, a la planta baixa i el primer pis.

Al document adjunt, us deixem per comarques, el resum de serveis atesos pels Bombers de la Generalitat entre les 20 hores i les 08 hores d'aquest matí.

Els Mossos d'Esquadra detenen 55 persones i fan 1340 lectures d'alcoholèmia durant la nit de Sant Joan

Els Mossos han desplegat aquesta nit un dispositiu especial per tal de garantir la seguretat, la mobilitat i l'ordre públic durant la revetlla de Sant Joan. L'operatiues va iniciar a les 22:00 hores del dia 23 de juny i s'ha acabat avui a les 6 del matí.

Durant la nit s'ha detingut un total de 55 persones, 18 relacionades amb delictes contra el patrimoni, 3 persones per delicte de lesions, 11 per violències de gènere i 23 per altres fets.

Pel què fa al trànsit s'han realitzat 1340 lectures d'alcoholèmia, de les quals 79 han resultat positives i d'aquestes 11 penals. També s'ha detectat 11 positius en drogues via penal i 3 denuncies administratives.

No s'ha hagut de lamentar cap víctima mortal de trànsit en aquesta nit de Sant Joan. S'ha assistit a 19 accidents amb un total de 10 persones ferides lleus.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra estan investigant la mort violenta de dues persones ahir a la nit al barri de la Font de la Pólvora de Gironai també la mort violenta d'un altre home a Barcelona.

Durant la nit han treballat també uns 2.000 agents de les 217 policies locals de tot el país. Tal com va explicar dijous passat el conseller Elena en roda de premsa, això suposa un increment d'efectius d'un 75% aproximadament.

Balanç de la Revetlla del Departament de Salut 2024

En el decurs de la nit de la revetlla de Sant Joan, 486 persones han rebut assistència als hospitals i Centres d'Urgència d'Atenció Primària (CUAP) a tot Catalunya, una xifra que es manté estable respecte a l'any passat, amb un lleuger increment del 1,9% pel que fa a persones ateses. La majoria d'aquestes assistències han estat per cremades, lesions i afectacions oculars produïdes a causa de les fogueres i els petards. Pel que fa al tipus de lesions, s'han registrat 164 cremades, de les quals 146 lleus, 18 de greus, 20 ferides amb pèrdua de substància (sense amputació) i 92 lesions oculars. Del total de persones ateses, 146 han estat menors d'edat i 340 majors d'edat. En total, 6 persones han requerit ingrés hospitalari.

Sistema d'Emergències Mèdiques

El 061 Salut Respon ha rebut 2.981 trucades entre les 20h del vespre del 23 de juny i les 7h del matí del 24, causades per 2.334 incidents diferents, 154 dels quals per temes relacionats amb la revetlla de Sant Joan. D'aquests, 1.146 s'han resolt telefònicament i en 1.188 casos ha estat necessària l'activació d'un metge a domicili o ambulància del SEM.

Durant aquesta nit, el Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM) ha atès 76 persones per patologies relacionades amb la revetlla de Sant Joan, amb menys persones ateses que l'any anterior; 37 d'elles per intoxicacions, 12 per agressions, 26 per accidents de trànsit, 1 per cremades.

Es calcula que uns 280.000 vehicles es mobilitzaran cap a la zona d'influència de la capital catalana.

A nivell viari, la nit de Sant Joan ha estat tranquil·la a la xarxa viària catalana. Després d'una revetlla sense grans incidències a les principals vies, s'espera que l'operació tornada d'aquest dilluns 24 de juny es dugui a terme entre les 12.00 h i les 24.00 h i es calcula que uns 280.000 vehicles es mobilitzaran cap a la zona d'influència de la capital catalana.

L'AP-7 i les vies que permeten anar cap a destinacions costaneres o tornar-ne seran les que concentraran més afluència de vehicles.

Com sempre, des del Servei Català de Trànsit es recomana planificar el viatge i informar-se de la situació del trànsit abans de sortir a la carretera.

400 efectius del Cos d'Agents Rurals

El dispositiu del Cos d'Agents Rurals per a la Revetlla de Sant Joan, que ha comptat amb més de 400 efectius, s'ha desenvolupat entre els dies 21 i 24 de juny i ha suposat la realització de 808 actuacions.

D'aquestes actuacions, 436 han estat inspeccions de fogueres i 66 controls sobre el llançament de petards i material pirotècnic.

A més, 30 d'aquestes actuacions han estat inspeccions per comprovar la correcta ubicació de fogueres per a la prevenció d'incendis forestals. Les que no han estat correctament ubicades o no han disposat d'autorització han estat comunicades a l'Ajuntament corresponent per a la seva retirada.

Al llarg del dia 24 les actuacions que realitzen els Agents Rurals son per al control de material pirotècnic i comprovació i investigació d'incendis de vegetació forestal.

Cal destacar el suport actiu al trasllat de la Flama del Canigó a Coll d'Ares. En la present edició s'han enregistrat 198 equips de foc. Aquest dispositiu de seguretat s'ha reforçat i incorporat per primer cop les ADF. Suposa en una sèrie d'actuacions de control i seguiment del recorregut de la flama pel territori des del dia 21 al 23 de juny, revetlla de Sant Joan, quan la flama ha d'haver viatjat des del pic del Canigó (territori francès) a tot el territori català per a l'encesa de les fogueres.

Al llarg d'aquests dies la ciutadania ha respost de manera correcta a les indicacions dels Agents.

Activitat similar a la de l'any 2023 al CAT112

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès durant la revetlla (fins les 09.00h) 7.406 trucadesprocedents vinculades a 4.566 incidents en l'àmbit de la celebració de la revetlla de Sant Joan. És una xifra similar a la de l'any passat. Les trucades s'han realitzat especialment des de l'àmbit metropolità de Barcelona.

Els municipis on s'han originat més trucades han sigut Barcelona (2.046 per 1.939 l'any passat), Badalona (468 per 345 l'any passat) i L'Hospitalet de Llobregat (419 per 422 l'any passat). Altres municipis des d'on s'han fet més trucades durant la revetlla han estat Mataró (261), Tarragona (154), Terrassa (149), Sabadell (139) i Girona (108).

Per comarques, les trucades s'han distribuït: Barcelonès amb 3.055 que corresponen al 50,62% del total, Vallès Occidental (639 trucades; 10,59% del total), Maresme (547 trucades; 9,06% del total), Baix Llobregat (526 trucades; 8,72%).

Per l'hora, el pic de trucades ateses va tenir lloc entre les 23h i les 01h amb un total de 2.426 trucades.

El tipus d'incident que ha generat més trucades han estat els incendis: de contenidors, crema de matolls en via pública, focs en papereres, focs en espai públic amb risc, focs en solars, focs d'arbres, altres focs exteriors incendis de vegetació forestal arbrada, incendis de vegetació forestal: matolls, crema de marges agrícoles o de cunetes, incendis de vegetació en terrenys agrícoles i incendis de vegetació en terrenys forestals amb altres tipus de vegetació o tipus de foc (2.154 trucades), seguit per les trucades per temes de civisme (1.489 trucades) i de les trucades per temes de seguretat (1.293 trucades). Les trucades per assistència sanitària han estat 876.

Dispositiu de Protecció Civil i campanya #RevetllaSegura

Des de Protecció Civil de la Generalitat es va emetre ahir a la tarda una prealerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per fer seguiment de totes les incidències que pogués haver arran de la celebració de la revetlla de Sant Joan.

Els municipis que han comunicat al CECAT l'activació els seus plans municipals de Protecció Civil, en fase d'alerta o de prealerta, durant la revetlla de forma preventiva i per gestionar les possibles emergències que es produïssin han estat: Corbera de Llobregat, Palamós, Calafell, Sant Cugat del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Sant Quintí de Mediona, Sant Andreu de la Barca, Castelldefels, Prat de Llobregat, Matadepera, Mollet del Vallès, Lliçà de Munt i El Vendrell.

Des de la Direcció General de Protecció Civil també es vol agrair la tasca que han realitzat les Associacions de Voluntariat de Protecció Civil (AVPC) que s'han activat durant la celebració de la revetlla de Sant Joan. Les AVPC que han comunicat al CECAT preventius amb motiu de la Revetlla de Sant Joan són Ametlla del Vallès, Balsareny, Begur, Bigues i Riells del Fai, Cardedeu, Castellbell i el Vilar, Castellbisbal del Vallès, Cervelló, La Garriga, La Pobla de Mafumet, L'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Palau Solità i Plegamans, Pineda de Mar, Puigcerdà, Sant Adrià del Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Quirze del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Margarida i els Monjos, Santa Perpètua, Torelló, Torrelles de Llobregat, Viladecans i Vilanova del Camí.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
284451 {"title":"El Govern fa balanç del dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan","published_date":"2024-06-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"284451"} catalunya interior,Joan Ignasi Elena i Garcia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-24/284451-govern-fa-balanc-dispositiu-especial-revetlla-sant-joan https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.