La vegueria de Barcelona celebra el Dia Internacional per a l'Alliberament LGBTI+ posant el focus en el 'sexili'

Vallromanes ha acollit, aquest dijous 20 de juny, l'acte institucional del Dia Internacional per a l'Alliberament LGBTI+ a la vegueria de Barcelona.

Aquest dijous, 20 de juny, Vallromanes (Vallès Oriental) ha acollit l'acte institucional del Dia Internacional de l'Orgull o per a l'Alliberament LGBTI+ a la vegueria de Barcelona. L'acte ha posat el focus en el sexili, un concepte que defineix l'obligació que sent una persona del col·lectiu LGTBI+ de marxar del seu poble o ciutat per poder viure de manera lliure i oberta la seva orientació sexual i/o identitat de gènere.

Imagen del artículo La vegueria de Barcelona celebra el Dia Internacional per a l'Alliberament LGBTI+ posant el focus en el 'sexili'

El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs i Alborch, ha destacat el compromís del Govern en funcions d'incorporar "la perspectiva LGTBI+ en totes les polítiques de país" per aconseguir que "ningú hagi de marxar del seu lloc de residència per poder viure en llibertat i de forma plena".

Borràs també ha assenyalat la necessitat de protegir els drets del col·lectiu i mantenir la memòria històrica davant l'auge "d'idees que volen retallar drets i que volen continuar oprimint bona part de la societat". En aquest sentit, el delegat ha reconegut la tasca de les entitats i persones que històricament han lluitat pels drets LGTBI+.

Per la seva banda, la secretària general del departament d'Igualtat i Feminismes, Georgina Oliva i Peña, ha posat el focus en la memòria històrica de la lluita del moviment LGTBI+: "La memòria històrica és clau, perquè ens ajuda a entendre el present i a protegir-nos del futur". Oliva ha destacat la necessitat de defensar els drets adquirits a tot el territori: "Els pobles només poden ser pobles si totes ens en sentim part".

En el seu parlament, l'alcalde de Vallromanes, Jordi Pereda Mañe, ha fet una crida a continuar defensant el moviment LGTBI+ i a "lluitar per un món més just". Durant l'acte, el director dels serveis territorials d'Igualtat i Feminismes a Barcelona, Salva Romero i Garcia, i representants de Feministes de Vallromanes han llegit el manifest institucional del 28J.

El col·lectiu al món rural

La part central de l'acte institucional celebrat a Vallromanes ha estat una taula rodona sobre la realitat del col·lectiu LGTBI+ al món rural. La conversa ha comptat amb les intervencions de l'activista Jordi Petit, el regidor de Bigues i Riells, Nico Maiolas i Sebastián, i la secretària d'Igualtats del departament d'Igualtat i Feminismes, Mireia Mata i Solsona.

Imagen del artículo La vegueria de Barcelona celebra el Dia Internacional per a l'Alliberament LGBTI+ posant el focus en el 'sexili'

La secretària d'Igualtats del departament d'Igualtat i Feminismes, Mireia Mata i Solsona, ha explicat què és la xarxa del Servei d'Atenció Integral (SAI) i ha assenyalat la importància del finançament que el departament dirigeix als ajuntaments per fer accions en l'àmbit LGTBI+ i obrir nous SAI.

A més a més, Mata ha incidit en els objectius que segueix el departament per posar en marxa la xarxa SAI: per una banda, tenint clar que "els drets LGTBI+ són drets humans" i que "la igualtat no pot ser igualtat real sense una igualtat territorial". Així, el servei s'ha estés arreu del país i actualment ja funcionen 115 centres als municipis i comarques del país.

L'activista Jordi Petit ha repassat el paper que han tingut els moviments LGTBI+ en defensa dels drets del col·lectiu i ha relatat la seva experiència com a membre del col·lectiu i patint el sexili. Per la seva banda, el regidor de Bigues i Riells, Nico Maiolas i Sebastián, ha explicat la seva experiència davant la regidoria de polítiques LGTBI+ d'una població de gairebé 10.000 habitants, posant el focus en la posada en marxa del SAI al municipi vallesà.

L'acte, organitzat pels serveis territorials del departament d'Igualtat i Feminismes i la Delegació Territorial del Govern a Barcelona, ha estat conduït per Brigitta l'Amour i ha comptat amb l'actuació musical de Sílvia Rodríguez.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
278738 {"title":"La vegueria de Barcelona celebra el Dia Internacional per a l'Alliberament LGBTI+ posant el focus en el 'sexili'","published_date":"2024-06-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/20\/21\/02\/81d4bc5e-2f74-4eab-afd3-7d19ca4824aa.jpeg","id":"278738"} catalunya Delegació a Barcelona,Joan Borràs i Alborch https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-20/278738-vegueria-barcelona-celebra-dia-internacional-alliberament-lgbti-posant-focus-sexili https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.