Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per quinze robatoris en obres en construcció d'arreu de Catalunya

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per quinze robatoris en obres en construcció d'arreu de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El grup criminal estava especialitzat en robatoris a obres en construcció i sostreure tota classe d'eines i maquinàriaEl 31 de maig es va aturar un camió amb la furgoneta dels detinguts a l'interior amb més de vuitanta objectes sostretes valorats aproximadament en 500.000 euros

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria d'Igualada van detenir el passat 13 de juny tres homes, de 42, 36 i 26 anys, com a presumptes autors de deu delictes de robatori amb força,quatre delictes de furt, un robatori interior de vehicle i pertinença a grup criminal.


La investigació es va iniciar al mes de febrer quan es va produir un robatori amb força en una construcció de Prats de Rei (Anoia). Els autors van accedir al recinte de l'obra, van forçar el cadenat de les portes d'accés, i un cop dins van sostreure diversos tipus d'eines per a la construcció.


Els mesos següents els investigadors van tenir coneixement de més fets delictius amb una metodologia semblant. Els fets es cometien en horari nocturn i sempre robaven en obres en construcció i s'emportaven tota mena d'eines i maquinària.


Al llarg de la investigació els mossos van constatar que es tractava d'un grup criminal especialitzat, amb una estructura simple, però molt clara. Un d'ells era el conductor habitual i la persona encarregada de localitzar zones d'obres amb maquinària pesant i de fàcil accés. Un cop localitzats els llocs, aquest donava ordres a la resta del grup per anar a robar. Amb un segon vehicle, tipus furgoneta, cometien els robatoris i tot seguit amagaven el material sostret en una zona boscosa propera. El cap d'un o dos dies el recollien per portar-lo en una caseta que tenien llogada a l'interior d'un recinte. Posteriorment, venien les eines i la maquinària en punts de receptació, o bé, les enviaven a altres països.


Els investigadors van aconseguir vincular el grup criminal amb quinze robatoris i furts comesos entre el febrer i el juny, a diferents llocs del territori català, concretament a les localitats de Prats de Rei, Piera, Masquefa, Santa Margarida de Montbui, Albinyana, Santa Oliva, Castellbell i el Vilar, Sallent, Martorell i les Franqueses del Vallès.


El passat 31 de maig els mossos van aturar un camió que anava direcció França, a la sortida 8 de l'AP-7, a l'altura de Riudellots de la Selva. A l'interior d'aquest hi havia la furgoneta que utilitzaven els autors, plena d'objectes sostrets. Es van intervenir més de 80 objectes com martells percussors, bombes d'aigua, piconadores, vibradors de formigó, talladores, serres, motors o generadors elèctrics valorats aproximadament en 500.000 euros.


Finalment, el passat 13 de juny es van detenir a Piera els tres integrants del grup, els quals van passar el 15 de juny a disposició judicial davant del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada.


Oficina de Comunicació

Manresa, 20 de juny de 2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
278269 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per quinze robatoris en obres en construcció d'arreu de Catalunya","published_date":"2024-06-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/20\/08\/22\/4915c63e-fca3-40a8-8375-f28beb282467.jpg","id":"278269"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-20/278269-mossos-esquadra-detenen-tres-homes-quinze-robatoris-obres-construccio-arreu-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.