L'aeroport de Lleida-Alguaire preveu generar un impacte econòmic anual de 76 MEUR amb els projectes en curs

Imagen del artículo L'aeroport de Lleida-Alguaire preveu generar un impacte econòmic anual de 76 MEUR amb els projectes en curs


  1. La infraestructura calcula arribar als 900 llocs de treball directes i indirectes


  1. La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, posa de relleu la font de progrés i les oportunitats per les terres de Lleida


L'Aeroport de Lleida-Alguaire genera un impacte econòmic anual de 37,5 milions d'euros (MEUR) pel territori, però en els pròxims 3 anys preveu arribar als 76 MEUR d'impacte i als 900 llocs de treball directes, indirectes i induïts. La infraestructura comptabilitza actualment uns 300 llocs de treball directes, indirectes i induïts.


Són les principals conclusions de l'estudi Impacte econòmic de l'activitat de l'Aeroport de Lleida-Alguaire, que s'ha presentat aquesta tarda al Col·legi d'Economistes de Catalunya a Lleida, amb la presència de la consellera de Territori, Ester Capella i Farré; el secretari de Mobilitat i infraestructures, Marc Sanglas i Alcantarilla; el president de la seu de Lleida del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Josep Maria Riu; el President i Conseller Delegat d'Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate; i el director i autor de l'estudi i vicepresident de la Comissió d'Economia Territorial del Col·legi d'Economistes de Catalunya,Miquel Morell.


Les previsions de creixement tenen en compte l'estratègia dels últims anys, que ha posicionat l'Aeroport com un centre industrial, formatiu i tecnològic de referència a Europa, amb projectes consolidats com la formació de pilots, el manteniment, rehabilitació i desballestament d'aeronaus, el desenvolupament d'activitats experimentals en l'àmbit de New Space amb el nou centre de proves de motors coet o l'establiment del primer vertiport integrat en un aeroport internacional d'Europa, cosa que va permetre inaugurar la primera base operativa europea de la multinacional xinesa Ehang el passat mes d'octubre. L'Aeroport també treballa per convertir-se en un hub d'energia verda, clau per contribuir en la transició energètica de l'aviació, amb la producció d'hidrogen d'origen renovable i l'ampliació del seu parc fotovoltaic.


"A l'aeroport de Lleida-Alguaire hem apostat per projectes que siguin font de progrés i oportunitats per a les Terres de Lleida, fomentant l'equilibri territorial, i alhora, per aquells projectes orientats a la recerca i a la millora ambiental. Projectes, en definitiva, estratègics per al país", ha exposat la consellera Capella. L'estudi presentat avui "torna a evidenciar que l'Aeroport és molt més que un aeroport comercial; és avui un pol d'activitat econòmica, de recerca i de formació, és un motor de transformació econòmica i de desenvolupament", ha ressaltat la consellera. En aquest sentit, Capella ha posat de relleu que "més del 80% de l'impacte econòmic es produeix i produirà a la demarcació de Lleida".


La consellera de Territori ha exposat que "el vector que més impacte econòmic genera és el de la formació, en el que Aeroports de Catalunya ha apostat fort amb la licitació d'una nova residència de formació de pilots que tindrà capacitat per uns 140 alumnes i que es preveu pel primer trimestre de 2025". L'activitat de les escoles de vol ha motivat "un increment d'operacions a l'Aeroport";així, "aquest mes de maig hem viscut el rècord històric, arribant a 4.195 operacions" alhora, que aquest 2024 "s'està superant també amb escreix el nombre de passatgers del 2023", ha assenyalat.



Acord de col·laboració clau pel futur de la infraestructura


El president d'Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate, ha aprofitat la presentació de l'estudi per anunciar la signatura d'un conveni de col·laboració amb el clúster d'empreses i institucions del sector aeronàutic i aeroespacial Aerospace Valley, que compta amb 800 membres. És un acord que permetrà cercar oportunitats de desenvolupament amb projectes innovadors conjunts i participar en convocatòries per a finançament europeu.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
276957 {"title":"L'aeroport de Lleida-Alguaire preveu generar un impacte econòmic anual de 76 MEUR amb els projectes en curs","published_date":"2024-06-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/19\/19\/08\/f821c830-abaf-4804-b04f-37eb8cac391a.jpg","id":"276957"} catalunya Delegació a Lleida,Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-19/276957-aeroport-lleida-alguaire-preveu-generar-impacte-economic-anual-76-meur-projectes-curs https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.