L'Institut Català de les Dones reconeix les entitats de dones i feministes amb 25 anys de trajectòria

Consellera Verge: "Aquest és un acte d'agraïment, perquè sense vosaltres haurien estat impossibles moltíssimes de les coses de les quals avui gaudim. Perquè fa 25 anys que genereu espais de suport i serveis, compartiu sabers. I ho heu fet juntes, aprenent les unes de les altres, molt abans que ho fessin les administracions".

L'Institut Català de les Dones ha celebrat aquest dimecres un acte per commemorar els 25 anys de trajectòria de 30 entitats de dones i feministes d'arreu del territori. Han presidit l'acte, celebrat a la seu central de l'ICD, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Meritxell Benedí Altés i la vicepresidenta primera del Parlament, Raquel Sans Guerra.

Imagen del artículo L'Institut Català de les Dones reconeix les entitats de dones i feministes amb 25 anys de trajectòria

Durant la seva intervenció, la consellera Verge ha felicitat les entitats presents destacant que es tractava d'un acte d'agraïment "perquè sense vosaltres haurien estat impossibles moltíssimes de les coses de les quals avui gaudim. Perquè fa 25 anys que genereu espais de suport i serveis, compartiu sabers. I ho heu fet juntes, aprenent les unes de les altres, molt abans que ho fessin les administracions". La consellera Verge ha tancat la cloenda desitjant a les commemorades "que compliu, com a mínim 25 anys més, perquè tenim dret a organitzar-nos com ens doni la gana i a tenir els nostres propis espais com a dones i perquè la història ens ensenya que els avenços en els drets de les dones els hem de defensar sempre". Per la seva banda, la directora de l'Institut Català de les Dones, la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Meritxell Benedí Altés ha obert l'acte celebrant tenir un espai de trobada on celebrar plegades la feina feta "totes vosaltres heu treballat de valent, durant 25 anys i avui és moment de reconèixer la feina feta, de celebrar-la i celebrar-nos".

L'acte ha estat conduït per la periodista Judit Pastor, que ha moderat una taula rodona amb 6 de les entitats commemorades. Amb elles, ha abordat les principals fites aconseguides i els reptes de futur que afronten. En concret han participat la Montse Genescà, de Dones d'Avui de Matadepera, Josefina Rovira, de l'Associació de Puntaires Arts i Punts de Corbins de Lleida, Carmen Amores de l'Associació Dones de la Mora-Tamarit, Tere Mariné de l'Associació de Dones de Vilalba dels Arcs, Maria Antonia Oller, del Casal de la Dona de Súria i Rosa Mari de la Osa, del grup d'ajuda mútua Ginesta del Penedès.

El suport a les entitats de dones i feministes és un dels àmbits d'actuació de l'Institut Català de les Dones, que busca el reconeixement de les aportacions de les dones a la societat i el foment de la seva participació en tots els espais consultius. 

Imagen del artículo L'Institut Català de les Dones reconeix les entitats de dones i feministes amb 25 anys de trajectòria

Les entitats que enguany commemoren els seus 25 anys són: el Grup de Dones Congrés, Dones de Torreguitart, Dones d'Avui de Matadepera (DAMA), Acció Cívica Calderina, Associació Gitana de Mujeres Drom Kotar Mestipen de Barcelona, Dones pels Quatre Cantons, Associació Teatral Mousiké, Projecte Vaca (Associació Creadores Escèniques), Grup de Dones Venus, Associació de Dones la Brúixola de Vallromanes, Gènere i Gèneres, Casal de la Dona de Súria, Associació de Dones de Campdevànol - El Roser, Associació Dones d'Aro, Associació Col·lectiu de Dones de Sant Feliu de Guíxols, Dones del Barri Vell, Dones de Celrà, Associació de la Dona Activa de Lloret de Mar, Associació l'Ateneu de la Dona de Riudellots, Associació de Dones de Sidamon, Associació de Puntaires Arts i Punts de Corbins, Associació de Dones per a l'Esbarjo, el Lleure i la Salut - ADELLS, Associació Cultural de Dones Nou Mil·lenni de la Portella, Associació de dones l'Espiga de Llardecans, Associació de Dones i Àgates d'Albatàrrec, Associació de Dones de Botarell, Associació de Dones de la Móra, Grup de Dones de Riudecanyes i Associació de Dones de Vilalba dels Arcs.

Imagen del artículo L'Institut Català de les Dones reconeix les entitats de dones i feministes amb 25 anys de trajectòria


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
276956 {"title":"L'Institut Català de les Dones reconeix les entitats de dones i feministes amb 25 anys de trajectòria","published_date":"2024-06-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/19\/19\/07\/7643fdc6-e114-4656-8668-0a9d5c3a2918.jpg","id":"276956"} catalunya Igualtat i Feminismes,Tània Verge https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-19/276956-institut-catala-dones-reconeix-entitats-dones-feministes-25-anys-trajectoria https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.