Avancen les obres per a la supressió del pas a nivell 16 a Vallfogona de Balaguer, a la línia Lleida - La Pobla de Ferrocarrils

Es construirà un pas elevat que millorarà la seguretat viària i ferroviària al municipiL'actuació, amb un pressupost d'1,2 MEUR, té una durada prevista de 10 mesos

Imagen del artículo Avancen les obres per a la supressió del pas a nivell 16 a Vallfogona de Balaguer, a la línia Lleida - La Pobla de Ferrocarrils

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, acompanyada de l'alcalde de Vallfogona de Balaguer, Xavier Castellana Benseny, i del cap d'Infraestructura d'FGC, Antoni Gil Tubella, ha visitat avui les obres per a la supressió del pas a nivell número 16 de la línia Lleida - La Pobla de Segur, a Vallfogona de Balaguer. Els treballs, amb un pressupost d'1,2 MEUR (abans d'IVA), es van iniciar al maig i es preveu que tinguin una durada de 10 mesos.

La supressió del pas a nivell, que actualment serveix al "Camí de la Coma", consistirà en la construcció d'un pas elevat de 12,3 metres de longitud i 10 metres d'amplada, amb dos carrils de 3,5 metres d'amplada i vorera sobre la línia del tren. El nou pas superior s'ubicarà 96 metres al sud de l'actual i donarà sortida a una mitja rotonda que facilitarà el correcte accés a la C-13, millorant així la seguretat viària i ferroviària.

La consellera ha valorat molt positivament el creixement i la millora que ha experimentat la línia Lleida - La Pobla de Segur, "una línia que, el 2006, alguns donaven per amortitzada i que alguns defensaven que era una línia inviable". "En aquests moments, estem amb rècord de passatgers, més de 370.000, i compta amb uns indicadors de qualitat altíssima, 82 punts sobre 100, i una puntualitat que va al 99,4%", ha afegit.

Imagen del artículo Avancen les obres per a la supressió del pas a nivell 16 a Vallfogona de Balaguer, a la línia Lleida - La Pobla de Ferrocarrils


A més, Capella ha remarcat la fórmula que ha fet possible aquests resultats: "Excel·lència, fiabilitat, exemple de bona planificació i gestió; un servei públic i uns trens d'altíssima qualitat, un manteniment que excel·leix. Al final, el que nosaltres volem pel conjunt ferroviari català". "I a serveis com Rodalies, dels que nosaltres volem assumir la responsabilitat total i integral", ha remarcat també.

Ferrocarrils segueix una política per a la progressiva eliminació dels passos a nivell de la xarxa mitjançant els processos de negociació oportuns amb els municipis afectats i els titulars dels passos. L'objectiu de la companyia és eliminar el risc que suposen tant per a l'explotació ferroviària com viària i millorar així la seguretat de les persones usuàries.

Actualment, la línia Lleida - La Pobla d'FGC compta amb 18 passos a nivell. Des de l'any 2005, Ferrocarrils n'ha eliminat 7, els més recents han estat el pas a nivell 18, a Balaguer, i el pas a nivell 12, a Térmens, que es van suprimir l'any passat.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
276737 {"title":"Avancen les obres per a la supressió del pas a nivell 16 a Vallfogona de Balaguer, a la línia Lleida - La Pobla de Ferrocarrils","published_date":"2024-06-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/19\/15\/09\/ee02ea47-bd81-43c2-8e18-06a45bdb538c.jpg","id":"276737"} catalunya Ester Capella i Farré,Ferrocarrils,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-19/276737-avancen-obres-supressio-pas-nivell-16-vallfogona-balaguer-linia-lleida-pobla-ferrocarrils https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.