L'ACA obre una línia d'ajuts per actuacions de manteniment de lleres a tot Catalunya, amb una inversió de 5 MEUR

Es disposa d'un termini de 30 dies hàbils per a presentar les sol·licituds, fins el 29 de juliolLes actuacions, que es duran a terme en trams urbans fluvials, seran mesures destinades a garantir la circulació de l'aigua mitjançant la retirada selectiva de vegetació, la redistribució de sediments i l'eliminació d'espècies vegetals invasoresLes actuacions subvencionades s'hauran d'executar en un termini de dotze mesos a comptar a partir de l'endemà de la data de publicació de la resolució d'atorgament, prevista per a finals de 2024

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha obert la convocatòria destinada a subvencionar actuacions d'adequació de les lleres a Catalunya, tant a les conques internes com a la part catalana de les conques compartides (Ebre, Xúquer i Garona), amb una dotació aproximada de 5 MEUR. Tot i que aquestes actuacions són competència municipal, l'ACA pot atorgar fins el 100% del màxim de l'ajut (amb un màxim de 75.000 euros per sol·licitud i 100.000 euros per municipi) amb l'objectiu de recuperar la funcionalitat hidràulica tot respectant les característiques morfològiques i els hàbitats fluvials del medi en què s'actua.

Imagen del artículo L'ACA obre una línia d'ajuts per actuacions de manteniment de lleres a tot Catalunya, amb una inversió de 5 MEUR

Es disposa d'un termini de 30 dies per a presentar les sol·licituds, a comptar des del 15 de juny, de manera que la data límit per a presentar-les és el 29 de juliol. Un cop es publiqui la resolució d'atorgament, prevista per a finals de 2024, els ens locals disposaran del termini de 12 mesos per a dur a terme els treballs.

Les actuacions objecte d'aquesta línia d'ajuts consistiran en mesures per a garantir la circulació de l'aigua mitjançant la retirada selectiva de vegetació (així com també d'arbres caiguts o susceptibles de caure a la llera), la redistribució de sediments i l'eliminació d'espècies vegetals invasores, entre d'altres.

Criteris de valoració

Per a optar a aquests ajuts, l'ACA ha fixat una sèrie de criteris de valoració, com la presència de vegetació o sediments a la llera que obstaculitzin la circulació de l'aigua; si l'actuació es fa un tram amb risc d'inundació; si la zona dels treballs està en sòl urbà urbanitzat o si es dona continuïtat a treballs en aquest àmbit fets amb anterioritat. Pots consultar la totalitat dels criteris de valoració en aquest enllaç.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
276491 {"title":"L'ACA obre una línia d'ajuts per actuacions de manteniment de lleres a tot Catalunya, amb una inversió de 5 MEUR","published_date":"2024-06-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/18\/16\/42\/e9db42b4-44e4-4d07-8391-6303d3be5ddc.jpg","id":"276491"} catalunya Agència Catalana de l'Aigua https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-19/276491-aca-obre-linia-ajuts-actuacions-manteniment-lleres-catalunya-inversio-5-meur https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.