El Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona repassa el pla de futur per a la Formació Professional a la vegueria

El Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona s'ha reunit aquest dimarts, 11 de juny

Imagen del artículo El Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona repassa el pla de futur per a la Formació Professional a la vegueria

Aquest dimarts, 11 de juny, es va reunir el Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona. El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs i Alborch, va presidir la reunió, que va comptar amb els directors i directores dels serveis territorials a la vegueria. Durant la trobada es va abordar el pla de futur de la Formació Professional a la demarcació.

Formació Professional

Imagen del artículo El Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona repassa el pla de futur per a la Formació Professional a la vegueria

En la sessió del Consell de Direcció, el tècnic de planificació de la Direcció General de Formació Professional, Carles Ros, va presentar les bases de la planificació del mapa de centres d'FP. L'objectiu d'aquesta iniciativa és definir un pla estratègic de redistribució de l'oferta integrada d'estudis i certificats professionalitzadors.

Ros va detallar el procés de creació del mapa indicant que s'han tingut en compte les zones de mobilitat dels alumnes, així com els sectors professionals presents a cada zona, els quals han estat aprovats per la comissió rectora del sistema de formació i qualificació professionals de Catalunya. A partir d'aquesta definició de zones i sectors, el pla analitza quins cicles es podran prioritzar a cada sector i zona, i les necessitats dels centres, les infraestructures i famílies professionals.

Des del Departament d'Educació i l'Agència FPCAT, aquesta planificació es planteja com un pla viu que caldrà revisar per respondre a les necessitats de cada moment. Dins d'aquest marc, la Delegació del Govern a Barcelona ha organitzat la Taula d'impuls de l'FP a la vegueria de Barcelona per abordar la realitat de la Formació professional a la demarcació, la qual aglutina més del 50% dels centres d'FP de tot Catalunya.

Imagen del artículo El Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona repassa el pla de futur per a la Formació Professional a la vegueria

L'activitat de la Delegació

En la mateixa reunió del Consell, el delegat Joan Borràs va repassar l'activitat de la Delegació durant l'últim mes, destacant la constitució de la mesa institucional del circuit d'abordatge de les Violències Masclistes de la vegueria de Barcelona, celebrada el 5 de juny a Terrassa.

Borràs també va recordar l'inici de la campanya forestal de l'any 2024, que es va posar en marxa l'1 de juny. A més a més, el delegat va explicar als directors i directores dels serveis territorials sobre la celebració del Consell Assessor Territorial que, el 24 d'abril, va informar més d'un centenar d'ajuntaments i consells comarcals sobre les novetats del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

Els directors i directores dels serveis territorials també van aprofitar la sessió per informar el Consell de les novetats dels seus departaments. El director dels serveis territorials del departament de Cultura, Andreu Felip, va anunciar que el 14 de juny s'inaugurarà la nova biblioteca de Palau-Solità i Plegamans, mentre la directora dels serveis territorials de Drets Socials, Marta Masagué, va explicar les mesures per prevenir els efectes de la calor sobre les persones vulnerables i la gent gran. Per la seva banda, el director dels serveis territorials d'administració local, David Agustí, va fer referència al PUOSC, i el director d'Igualtat i Feminismes, Salva Romero, va detallar en què consistiran les celebracions del Dia per l'alliberament LGTBI.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
258351 {"title":"El Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona repassa el pla de futur per a la Formació Professional a la vegueria","published_date":"2024-06-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/11\/15\/52\/e04d64a7-e236-46dc-b2f2-31bde35a5187.JPG","id":"258351"} catalunya Delegació a Barcelona,Joan Borràs i Alborch https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-12/258351-consell-direccio-administracio-territorial-generalitat-barcelona-repassa-pla-futur-formacio-professional-vegueria https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.