La Generalitat es personarà en les causes de robatoris de coure a Rodalies

Els autobusos registren augments de fins al 56% de viatges arran de les afectacions a Renfe causades per l'incident del 12 de maigLes estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Sabadell detecten un increment de més de 20.000 viatges

La Generalitat de Catalunya es personarà en les causes de robatoris de coure que afectin el servei de Rodalies. El Govern, per tant, podrà iniciar les accions pertinents i comparèixer en les actuacions i procediments judicials relacionats amb tots aquests casos. Es tracta d'una acció obre la porta a actuar com a acusació i exercir l'acció penal i la civil.

El Departament de Territori ha signat aquesta setmana la resolució que ho autoritza, en defensa dels interessos de la Generalitat com a titular del servei de Rodalies i de la ciutadania.

La Generalitat, d'aquesta manera, compareixerà en la causa oberta pel robatori de coure que es va produir el passat 12 de maig, jornada electoral, a l'estació de Montcada Bifurcació, que continua provocant greus afectacions a la xarxa de Rodalies de Renfe. Les diligències per aquest cas segueixen als jutjats d'instrucció números 3 i 5 de Mollet del Vallès.

Augment de passatgers als autobusos

El Departament de Territori, mentrestant, continua reforçant línies interurbanes d'autobús davant l'augment de la demanda detectat des del robatori de coure del 12 de maig, a causa del transvasament de passatgers procedents de Renfe.

Des d'aquell dia, l'Exprés.cat e12 Vic-Barcelona ha registrat una mitjana de 3.475 viatges diaris, una xifra que suposa un augment del 56% respecte de la mitjana de viatges diaris del maig de 2023.

L'Exprés.cat e1 Sabadell-Barcelona ha registrat una mitjana de 1.722 viatges diaris, un 49% més que el maig de 2023 i un 24% més que aquest mes d'abril. L'Exprés.cat e2.1 Terrassa-Barcelona ha registrat una mitjana de 1.052 viatges diaris, un 44% més que el maig de 2023 i un 19% més que aquest mes d'abril.

L'A1 Sabadell-Barcelona ha registrat una mitjana de 5.695 viatges diaris, un 38% més que el maig de 2023 i un 33% més que aquest mes d'abril. L'A2 Badia-Barcelona ha registrat una mitjana de 2.181 viatges diaris, un 18% més que el maig de 2023 i un 16% més que aquest mes d'abril.

FGC també en nota els efectes

Les estacions d'FGC de Sabadell, Terrassa, Martorell i Manresa han registrat un augment total de 22.947 viatges respecte les setmanes prèvies al robatori de coure a Montcada Bifurcació. D'aquests, 20.381 corresponen a viatges registrats a les estacions de Sabadell. La cocapital vallesana ha detectat un augment de 672 viatges en dies feiners, 1.015 viatges en dissabtes i 1.312 viatges en festiu.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
258233 {"title":"La Generalitat es personarà en les causes de robatoris de coure a Rodalies","published_date":"2024-06-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"258233"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-12/258233-generalitat-personara-causes-robatoris-coure-rodalies https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.