El Govern culmina el reallotjament de les darreres famílies afectades pel procés de remodelació de Sant Roc

Imagen del artículo El Govern culmina el reallotjament de les darreres famílies afectades pel procés de remodelació de Sant Roc

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, lliura les claus dels habitatges de l'última promoció pendent de la transformació del barriAmb aquest lliurament, el Govern finalitza un procés, iniciat l'any 2000, que ha suposat la construcció d'un total de 879 nous habitatges i una inversió de prop de 100 MEUR

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha lliurat avui les claus dels nous habitatges de l'edifici T del barri de Sant Roc de Badalona destinats a reallotjar els últims veïns afectats pel procés de remodelació del barri. Amb aquest lliurament, el Govern culmina un procés iniciat l'any 2000 i que ha suposat la construcció d'un total de 879 habitatges i una inversió de prop de 100 milions.

La consellera ha destacat que "avui fem un acte de justícia" i ha subratllat que "ja podem celebrar que totes les famílies han pogut ser reallotjades en edificis de qualitat, amb habitatges dignes que hem promogut des de l'Incasòl, que és garantia de qualitat de l'habitatge públic". "Serà el vostre habitatge", ha anunciat davant els veïns i veïnes, durant l'acte d'entrega de les claus. De la mateixa manera, ha assegurat que ara "seguim treballant per finalitzar la remodelació del barri conjuntament entre la Generalitat i l'Ajuntament de Badalona amb una nova mirada compartida entre les administracions i la ciutadania".

El nou bloc, construït per l'Institut Català del Sòl (Incasòl) amb una inversió de 5,6 milions i gestionat ara per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, està situat a l'avinguda del Marquès de Montroig, 192-194 i està destinat a les darreres famílies afectades pel procés de remodelació del barri. Aquestes famílies viuen actualment als quatre últims edificis expropiats a l'avinguda Marquès de Mont-roig 200-202, 204-206, 208-210 i 212-214. Ara, un cop els veïns ja visquin als nous habitatges, l'Incasòl procedirà a l'enderroc d'aquests darrers quatre edificis.

Dels 40 nous habitatges que formen part del bloc T, avui se n'han lliurat 28. D'aquests, 18 són en règim de compravenda, a un preu que oscil·la entre 49.172,98 EUR i 50.107,59 EUR, i 10 s'han adjudicat en lloguer, amb unes rendes mensuals entre 102,29 i 146,15 euros mensuals. Pel que fa a resta, 2 signaran els propers dies, 5 estan reservats per a veïns de Badalona afectats per altres processos de remodelació i els altres s'adjudicaran en règim de lloguer a través del Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial.

La nova promoció està distribuïda en 10 plantes pis i 1 planta soterrània. Els 40 habitatges tenen una superfície útil que oscil·la entre els 58 i els 81 m2 i són de dues i tres habitacions.

La remodelació del barri

La construcció del barri de Sant Roc es va fer al 1962 per allotjar la població que vivia a les barraques de la Barcelona metropolitana, les persones desplaçades per la riuada del Besòs, així com badalonins expropiats per la construcció de l'autopista C-31. Ja a la dècada dels 80, els habitatges van començar a presentar problemes degut a la interacció entre edificis de construcció senzilla, els materials emprats -com el ciment aluminós- i les limitacions de manteniment. L'agreujament d'aquesta situació va comportar que la remodelació dels edificis del barri de Sant Roc s'incorporessin als programes impulsats pel sector públic a partir d'un conveni signat l'any 1998.

Per finalitzar la remodelació del barri, Generalitat i Ajuntament de Badalona van signar fa un any un protocol d'intencions en què establien les principals accions conjuntes que calia desenvolupar, com ara decidir el destí dels 156 habitatges sobrants del procés de transformació i que estan pendents de construir, la urbanització dels espais entre blocs i la Plaça Sant Roc i l'enderroc i urbanització de l'edifici de la caserna del parc de bombers. Totes aquestes tasques passen per una nova mirada, compartida entre les administracions, dels espais, els edificis i equipaments previstos actualment al planejament.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
256609 {"title":"El Govern culmina el reallotjament de les darreres famílies afectades pel procés de remodelació de Sant Roc","published_date":"2024-06-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/11\/19\/17\/368e7e11-a542-4a6e-8e38-3540a3878a89.jpeg","id":"256609"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-11/256609-govern-culmina-reallotjament-darreres-families-afectades-pel-proces-remodelacio-sant-roc https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.