Lleida - Alguaire acull les proves d'un nou sistema per augmentar la precisió dels GPS als vehicles aeris no tripulats

Imagen del artículo Lleida - Alguaire acull les proves d'un nou sistema per augmentar la precisió dels GPS als vehicles aeris no tripulats

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els mitjans de comunicació podran assistir a les proves aquest dimarts 11 de juny a les 17 hores per prendre imatges i declaracions Es tracta del sistema EGNOS, desenvolupat per la companyia xinesa EhangÉs un projecte de l'Agència Espacial de la UE

L'aeroport de Lleida-Alguaire està realitzant aquesta setmana les proves del nou sistema EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay System) per a vehicles aeris no tripulats. És un sistema de suport pels sistemes de navegació aèria per satèl·lit que augmenta la precisió i fiabilitat dels GPS. Funciona a partir de la correcció d'errors en els senyals del GPS, proporcionant informació addicional i protegint els usuaris de possibles interferències. Es tracta del projecte SAMVA de l'Agència Espacial de la UE. El sistema està desenvolupat per la companyia xinesa Ehang i les proves es fan amb el vehicle eVTOL EH216-S al vertiport ubicat dins l'aeroport de Lleida-Alguaire.

Els tres punts claus de les proves:

  1. Habilitar les capacitats del sistema EGNOS a bord del vehicle aeri autònom per proporcionar una guia de navegació precisa i sencera
  2. Desplegar EGNOS a l'Aeroport de Lleida-Alguaire i demostrar com pot donar suport a operacions aèries
  3. Desenvolupar, provar en vol i validar els criteris de disseny d'un procediment de vol EGNOS

Els socis del projecte són:

  1. PildoLabs: companyia d'enginyeria catalana especialitzada en serveis aeronàutics i de l'espai.
  2. Ehang: companyia xinesa líder mundial de tecnologia dron no tripulada.
  3. Eliance: proveïdor de serveis aeris d'emergències i de manteniment aeronàutic de serveis d'aviació civil, aeroports i companyies de manteniment.
  4. ARC: associació d'autoritats locals i regionals amb un aeroport en els seus territoris per a la cooperació interregional.
  5. Aeroports de Catalunya
  6. ThalesAlenia Space: operador del sistema EGNOS i líder mundial de sistemes de navegació per satèl·lit.
  7. Universitat Politècnica de Timisoara, especialitzada en el processament de dades provinents de vídeos per al desenvolupament de VTOLS.

L'espai on es farà aquest test és el centre de proves per a vehicles aeris no tripulats de Lleia-Alguaire, que sorgeix de la col·laboració entre Ehang i Aeroports de Catalunya, i que es va inaugurar l'octubre de 2023. El centre constitueix un referent de la infraestructura aeroportuària, els sistemes de gestió del trànsit aeri, els operatius, els procediments i altres tecnologies de la informació.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
254089 {"title":"Lleida - Alguaire acull les proves d'un nou sistema per augmentar la precisió dels GPS als vehicles aeris no tripulats","published_date":"2024-06-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/10\/12\/31\/b4f3dcb5-a39b-4120-a81a-c4e835efa509.png","id":"254089"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-10/254089-lleida-alguaire-acull-proves-nou-sistema-augmentar-precisio-gps-als-vehicles-aeris-tripulats https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.