Mataró tindrà 14 allotjaments dotacionals al barri de Cirera

·Aprovada la modificació del planejament municipal que permetrà construir un edifici destinat a habitatges de lloguer social al carrer Muntanya

Imagen del artículo Mataró tindrà 14 allotjaments dotacionals al barri de Cirera


La Comissió territorial d'urbanisme de l'Arc Metropolità de Barcelona, presidida pel secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias, ha aprovat definitivament avui una modificació del planejament municipal de Mataró que permetrà la construcció d'un edifici de 14 habitatges de lloguer social al carrer Muntanya, al barri de Cirera.

El barri de Cirera es un àrea dels anys 50 del segle XX molt edificada, amb els carrers de poca amplada i d'un únic sentit de circulació. L'àmbit de la modificació és una parcel·la situada al centre del barri, en la intersecció entre el carrer Muntanya, carrer Transversal i carrer Torrent de la Pólvora.

La modificació de planejament amplia la superfície d'aquesta parcel·la i canvia la seva qualificació per destinar-la a la construcció d'un edifici d'allotjament dotacional públic. Es tracta d'un tipus d'habitatge de lloguer social que es destina a cobrir necessitats temporals d'allotjament de col·lectius específics amb dificultats per accedir a un pis.

Amb el canvi introduït, es passa de 658,70m2 de sòl abans qualificat d'equipament sociocultural a 846,50m2 de sòl per a allotjaments dotacionals. També es destinaran entre 500m2 i 700m2 de sostre a un equipament sociocultural que s'ubicarà en la planta baixa de l'edifici nou.

La nova edificació projectada tindrà una planta baixa i dos o tres pisos d'alçada. L'àmbit triangular que configura la cruïlla dels tres carrers s'ocuparà amb una edificació en planta baixa i semisoterrada amb una coberta transitable, el que permetrà generar un nou espai públic a la mateixa rasant del carrer.

Amb aquesta modificació del planejament, l'Ajuntament de Mataró podrà habilitarà un parc d'allotjament dotacional públic i millorar l'atenció a persones en situació d'emergència habitacional.



Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
248870 {"title":"Mataró tindrà 14 allotjaments dotacionals al barri de Cirera","published_date":"2024-06-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/07\/09\/46\/198629e4-15c1-486c-a911-f4e10c94ba03.jpg","id":"248870"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-07/248870-mataro-tindra-14-allotjaments-dotacionals-barri-cirera https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.