Lliurats els premis de la novena edició del concurs Apilo XII de recollida de piles

Imagen del artículo Lliurats els premis de la novena edició del concurs Apilo XII de recollida de piles

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El dia 6 de juny s'han lliurat els premis APILO a Manresa que distingeixen els centres educatius que més piles recullen entre el seu alumnat de manera selectiva.En aquesta edició han participat 1.139 centres i s'han recollit 67 tones de pilesEl concurs APILO és un exemple de l'esforç que fa la comunitat educativa (alumnat, professorat i families) en vetllar per a una bona recollida selectiva dels residus.

En aquesta edició s'ha comptat amb la presencia de la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Sra. Montse Barniol Carcasona, el regidor delegat d'Acció Climàtica i Educació de l'Ajuntament de Manresa, Sr. Pol Huguet Estrada, el Director dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Sr. Manel Armengol Vilar que han acompanyat als representants dels organitzadors del concurs, Sr. Isaac Peraire i Soler, com a director de l'Agència de Residus de Catalunya i als representants de les entitats gestores dels Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) de piles i acumuladors, representades pel director d'Unibat, Sr. Marcel Mongay, pel director de Marketing y Eventos d'ECOPILAS, Sr. Júlio Lema i per la directora d'ERP RECYCLING, Sra. Laura Alonso.

En aquesta 9a edició del concurs Apilo XII, que promou la recollida selectiva de piles entre la comunitat educativa, han participat al voltant de 435.000 infants (agents APILO) de 1.139 centres educatius que han assolit una recollida de 67.011 kg de piles. Un èxit de participació i rècord absolut de totes les edicions fetes fins ara, de recollida i d'organització de tots els agents APILO.

Enguany s'han recollit un 65% més de Kg de piles, aquest augment també ve acompanyat d'un creixement global de més del 40% tant en centres com d'agents APILO.

Participació i premis d'aquesta edició

En aquesta edició han participat un 43% més de centres i un 40% d'agents APILO que la darrera edició i el repartiment territorial ha estat el següent:

ÀMBIT

CENTRES

ALUMNAT

KG

ÀMBIT DE BARCELONA I

279

123.214

13.858

ÀMBIT DE BARCELONA II

246

111.574

16.161

Comarques Centrals i Penedès

179

55.285

9.218

Comarques Gironines

134

51.211

6.621

Comarques de Ponent i Alt Pirineu

129

32.426

8.852

Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

172

61.730

12.301

TOTAL

1.139

435.440

67.011

En total s'han lliurat sis premis de 1.500 euros cadascun per a l'adquisició de material escolar i/o esportiu o per a activitats educatives.

Els premis corresponen als sis centres de cada àmbit que han recollit més kg entre el seu alumnat i que compleixen les bases del concurs:

ÀMBIT

CENTRE

MUNICIPI

COMARCA

Kg

recollits

kg/

Alumne

Àmbit Barcelona I

INS Can Margarit

Corbera de Llobregat

Baix Llobregat

535,7

2,17

Àmbit Barcelona II

Escola Bressol Municipal la Maduixa

Santa Coloma de Gramenet

Barcelonès

410

5,00

Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

Escola Divina Pastora

Tortosa

Baix Ebre

637,3

31,87

Comarques Centrals i Penedès

Espai Obert La Serra

Sant Pere de Ribes

Garraf

597,4

6,49

Comarques Gironines

Escola de Campllong

Campllong

Gironès

306,7

17,04

Ponent i Alt Pirineu - Aran

Escola La Roca

Sarroca de Lleida

Segrià

386,1

35,10

En aquesta edició s'ha fet una menció especial a l'Escola Lola Anglada de Tiana i l'Escola Gaspar de Queralt d'Amer que han estat els dos centres que han participat al concurs i que tot i que no han guanyat cap premi, han recollit més d'una tona de piles, una quantitat molt gran que no hagués estat possible sense una gran implicació dels seus agents APILO.

Festa de lliurament

La festa de lliurament s'ha celebrat al recinte firal de la ciutat de Manresa i hi ha participat al voltant de 170 persones.

Els agents APILO, representants de cada centre premiat, han pogut gaudir de diverses activitats:

  1. L'espectacle Salvamar Cirkus de la companyia Empordà Mar, un espectacle que mostra la vida en el mar i les seves amenaces. Una parella de pallassos que fan pensar de forma divertida en els problemes generats al mar pels plàstics, la industrialització i el canvi climàtic.
  2. Espai de jocs APILO on es combina una part lúdica (jocs) amb una part didàctica (missatges de conscienciació) sobre les piles.
  3. Dels inflables de l'Agència de Residus de Catalunya, com son "L'inflable per reciclar saltant" i "El pop del reciclatge"

L'acte s'ha acabat amb el lliurament dels premis amb la companyia de la mascota del concurs "PILÓS" un personatge molt estimat per tots els agents APILO.

6 de juny de 2024


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
246337 {"title":"Lliurats els premis de la novena edició del concurs Apilo XII de recollida de piles","published_date":"2024-06-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/06\/06\/18\/06\/a750e34c-b237-4dcf-bb95-f76573414165.jpeg","id":"246337"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-06-06/246337-lliurats-premis-novena-edicio-concurs-apilo-xii-recollida-piles https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.