El Govern organitza una jornada de divulgació sobre l'acció editorial i normativa de la Generalitat republicana

El Govern ha organitzat per al proper dilluns 3 de juny la jornada ""L'impuls editorial i l'acció normativa de la Generalitat de Catalunya en el període republicà", que tindrà lloc des de les 16:30 h a les 19 hores a la Sala Cotxeres de Palau Robert de Barcelona.

L'objectiu de l'esdeveniment és aprofundir en l'estudi i la reflexió sobre el paper que va tenir la Generalitat de Catalunya durant la Segona República (1931-1939), especialment en la seva contribució a través de les iniciatives editorials i normatives.

Imagen del artículo El Govern organitza una jornada de divulgació sobre l'acció editorial i normativa de la Generalitat republicana


L'acte, organitzat per l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (EADOP) i el Memorial Democràtic, començarà amb una lliçó magistral per part del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, sobre el context polític, social i institucional de l'acció de la Generalitat de Catalunya en el període republicà.

Seguidament, a les 17:15 hores, es presentarà el llibre Acció normativa de la Generalitat Republicana (I), on hi intervindran els coordinadors de l'obra, Daniel Vallès Muñío i Elisabet Velo i Fabregat, experts en Història del Dret i les Institucions de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), així com el director general de l'EADOP, Joan Abad.

A continuació, a les 18:00 hores se celebrarà una taula rodona sobre l'activitat editorial de la Generalitat republicana a la qual participaran Ester Boquera, directora i coautora del llibre Les Publicacions de la Generalitat de Catalunya 1931-1939, Manuel Llanas, Enric Pujol i Enric Marín, tots ells coautors i reconeguts especialistes en la matèria. La taula rodona serà moderada pel director del Memorial Democràtic, Jordi Font.

La jornada es tancarà a les 19:00 hores amb la cloenda de l'acte.

Amb aquest acte, l'EADOP i el Memorial Democràtic tanquen un conjunt de projectes i actuacions integrades que han permès posar en valor l'extraordinària tasca editorial i normativa duta a termes per la Generalitat republicana en un moment històric, polític i social. Els treballs es van iniciar en compliment del mandat de Govern en el seu Acord de 8 de febrer de 2022. La síntesi de la feina realitzada es pot consultar en el següent informe.


Per assistir a la jornada cal inscripció prèvia al correu electrònic:tramesespalaurobert@gencat.cat


L'acte serà retransmès en directe a través del canal de YouTube de Palau Robert:https://www.youtube.com/@palaurobertcat

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
233900 {"title":"El Govern organitza una jornada de divulgació sobre l'acció editorial i normativa de la Generalitat republicana","published_date":"2024-05-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/31\/14\/17\/8330fd16-6c64-40ff-985e-e9b1945da2e9.jpg","id":"233900"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-31/233900-govern-organitza-jornada-divulgacio-accio-editorial-normativa-generalitat-republicana https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.