Territori licita les obres d'un pas de fauna per a llúdrigues a la C-12 a l'altura de la presa de Flix

Imagen del artículo Territori licita les obres d'un pas de fauna per a llúdrigues a la C-12 a l'altura de la presa de Flix


  1. Els treballs permetran millorar la connectivitat ecològica del riu Ebre i minimitzar el risc d'atropellament d'aquests animals
  2. L'obra començarà aquesta tardor i tindrà un termini d'execució de quatre mesos, amb un pressupost de 390.000 euros


El Departament de Territori ha licitat les obres per a construir un pas de fauna per a llúdrigues a la C-12, a l'altura de la presa de Flix, per a millorar la connectivitat ecològica del riu Ebre i reduir el risc d'atropellament d'aquests animals en aquest punt de la xarxa viària. Els treballs es liciten per un import de 390.000 euros i començaran aquesta tardor, amb un termini d'execució de quatre mesos.


La llúdriga, espècie protegida, està en expansió al riu Ebre a Tarragona i les Terres de l'Ebre. La Reserva Natural de Sebes i el Meandre de Flix és una zona de reproducció de llúdriga, un animal que es pot desplaçar desenes de quilometres de riu i que és bastant tolerant a la presència humana. La barrera que li suposa la presa de Flix fa que la llúdriga es vegi obligada a creuar la C-12, amb el risc d'atropellament que això implica.


Així, el Departament de Territori construirà un pas de fauna aproximadament al quilòmetre 86 de la carretera C-12, al costat nord de la presa de Flix, entre aquesta i el polígon industrial de la Devesa. Atenent a les característiques de la zona on s'instal·larà, el projecte adopta una solució innovadora per a passos d'aquestes característiques: el pas tindrà una secció circular; constarà de dos tubs adjacents d'1 metre de diàmetre interior i tindrà una longitud de 23 metres.

Per instal·lar-lo, es perforarà el terreny i l'estructura s'empentarà en horitzontal per sota de la carretera, de manera que s'evitarà afectar al trànsit.


Així mateix, s'instal·larà un tancament perimetral, de dos metres d'alçària, per a guiar als animals cap al pas de fauna i evitar que accedeixin a la calçada de la carretera. D'altra banda, per a facilitar que els animals trobin el pas de fauna, se'n condicionaran els accessos. S'instal·laran blocs de pedra a cada costat del pas de fauna i entre els dos tubs que conformen el pas, de manera que puguin ser percebuts com a un refugi per part de les llúdrigues. Els treballs es completaran amb la reposició del camí de vianants que quedarà afectat per l'obra, pel marge dret de la carretera, i que uneix el nucli urbà de Flix amb el polígon industrial la Devesa.


Els passos de fauna són estructures que permeten que els animals puguin travessar una infraestructura viària o ferroviària; pal·lien l'efecte barrera que les infraestructures poden generar i afavoreixen la conservació de la biodiversitat i la seguretat viària. Aquests passos de fauna es poden executar específicament amb aquesta finalitat (passos específics per a la fauna) o mitjançant l'adaptació d'altres estructures transversals (drenatges, passos superiors o inferiors per a la restitució de camins, entre d'altres).

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
232772 {"title":"Territori licita les obres d'un pas de fauna per a llúdrigues a la C-12 a l'altura de la presa de Flix","published_date":"2024-05-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/31\/09\/53\/f4c38a73-2fcb-4c91-ac3f-d88e4a848a16.jpg","id":"232772"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-31/232772-territori-licita-obres-pas-fauna-lludrigues-c-12-altura-presa-flix https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.