El Centre d'Artesania Catalunya acull "Soul+Matter", una mostra de la millor artesania contemporània de l'Estat

  1. Amb gairebé un centenar de peces de 27 creadors i creadores, l'exposició impulsada per Fundesarte s'inaugurarà el pròxim 4 de juny i es podrà visitar fins el 29 de setembre de 2024
  2. El Centre d'Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda ( CCAM) de la Generalitat acull "Soul+Matter", una mostra de la millor artesania contemporània de l'Estat. Amb gairebé un centenar de peces de 27 creadors i creadores de disciplines diferents, l'exposició, impulsada per la Fundación EOI - Fundesarte, s'inaugurarà el pròxim 4 de juny i es podrà visitar fins el 29 de setembre de 2024.

    "Soul+Matter" té el seu origen en la Biennal d'Artesania de Cheongju 2023, cita internacional que se celebra a Corea del Sur, i on Fundesarte, de la mà del comissari Rubén Torres, va presentar una selecció de peces que mostraven la diversitat, riquesa, creativitat, qualitat i singularitat dels tallers artesans d'arreu de l'Estat espanyol. Després d'itinerar per Madrid i València, l'exposició s'atura ara a Barcelona, al Centre d'Artesania Catalunya ( Banys Nous, 11).

    Imagen del artículo El Centre d'Artesania Catalunya acull Soul+Matter, una mostra de la millor artesania contemporània de l'Estat

    En la mostra es pot veure una selecció acurada de peces d'artesans contemporanis que ressalten per la seva excel·lència en l'execució i innovació, que busquen transcendir en el temps, tot mantenint la seva essència i originalitat. L'exposició aglutina una diversitat d'obres realitzades amb diferents materials: ceràmica, vidre, fusta, llana, metall, marbre, paper, palla, feltre, porcellana, pedra, vímet, o peces elaborades amb biomaterials.

    Entre les propostes hi ha peces d'onze professionals i artistes catalans: Roger Coll, Ferran Collado, Eva Fortuño, Mònica Guilera, Marc Monzó, Victòria Rabal, Stella Rahola, Caterina Roma, Jean Briach, Ricard Tena i Elisabet Urpí. La resta de participants també destaquen per la seva trajectòria en l'àmbit de l'artesania artística com per exemple la creadora basca, establerta a Galícia, Idoia Cuesta, el valencià Rafael Galindo, l'artesana gallega Marta Armada, l'andalús Francisco Carrera o la madrilenya Regina Dejiménez, entre d'altres.

    L'acte inaugural de l'exposició tindrà lloc el mateix dimarts 4 de juny a les 18.30 hores, i comptarà amb la participació de la directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, la responsable de Fundesarte, Silvia Martín Delgado, i el comissari de la mostra Rubén Torres.

    Fundesarte és l'organització de referència en la promoció i el desenvolupament de l'artesania a nivell estatal i forma part de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), fundació pública adscrita al Ministeri d'Indústria i Turisme.

    __

    @ccamcat | @empresacat | @treballcat

    Instagram: @artesaniacat

    Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
232639 {"title":"El Centre d'Artesania Catalunya acull \"Soul+Matter\", una mostra de la millor artesania contemporània de l'Estat","published_date":"2024-05-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/30\/12\/31\/08e38004-f128-4105-9a19-0e65de8e9987.jpg","id":"232639"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-31/232639-centre-artesania-catalunya-acull-soul-matter-mostra-millor-artesania-contemporania-estat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.