El Govern destinarà 14 milions a la reforma integral de la residència de gent gran Segle XX de Reus

Imagen del artículo El Govern destinarà 14 milions a la reforma integral de la residència de gent gran Segle XX de Reus

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·El Departament de Drets Socials encarrega aquest projecte a Infraestructures.cat, juntament amb una vintena de projectes més, com ara la construcció de sis Barnahus, tres residències de gent gran i l'alberg de Tarragona·L'encàrrec d'inversió en infraestructures del departament puja de 101 a 131 milions d'euros

El Govern ha aprovat una reestructuració a l'alça del Programa d'Encàrrec d'Actuacions (PEA) d'Infraestructures.cat, pel que fa a les obres del Departament de Drets Socials, per un import de més de 131 milions d'euros.

La principal novetat és la incorporació de la residència Segle XX de Reus, que disposarà d'un pressupost de 14 milions d'euros per fer front a la reforma integral de l'equipament. D'aquesta manera, el Departament blinda la intervenció a la residència i referma el compromís assumit amb les persones usuàries i les seves famílies.

El PEA 2022-2028 partia d'un pressupost de 101 milions d'euros que, amb la modificació aprovada avui, s'ha incrementat fins als 131 milions. El document recull les actuacions d'obres de nova construcció i reformes que el Departament de Drets Socials ha previst per als propers anys i les dota de pressupost i calendari.

L'acord permetrà encomanar a l'empresa pública de la Generalitat Infraestructures.cat la gestió del procés de licitació i d'adjudicació dels contractes d'execució de les obres i dels serveis necessaris.

Part del pressupost prové del fons Next Generation EU i la resta són fons propis de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, les obres de la residència Segle XX s'impulsaran amb fons propis de Drets Socials, així com la redacció de futurs projectes de reforma d'equipaments del Departament i actuacions com les obres d'urbanització i rehabilitació de la residència de gent gran la Mercè de Tarragona (prop de 6 milions).

Amb el fons Next Generation EU, s'ha previst també:

·La construcció de sis serveis Barnahus per atendre infants i adolescents víctimes d'abús sexual (entre 1,2 i 1,5 milions cadascun).

·La construcció de les residències públiques noves de Sabadell, Terrassa i Barcelona (uns 12,8 milions cadascuna).

·Les obres d'adequació de l'alberg de la Ciutat del Repòs de Tarragona (15 milions).

·La reforma i ampliació de les residències per a persones amb discapacitat Empresseguera de Lleida (3,6 milions) i Joan XXIII de Cerdanyola (5,2 milions),

·i la reforma integral de dues plantes del centre Gatassa, a Mataró (4,4 milions), entre d'altres.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
226205 {"title":"El Govern destinarà 14 milions a la reforma integral de la residència de gent gran Segle XX de Reus","published_date":"2024-05-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2024\/05\/28\/11\/53\/6aabea19-942d-413a-89c7-502a5ddf1954.jpg","id":"226205"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2024-05-28/226205-govern-destinara-14-milions-reforma-integral-residencia-gent-gran-segle-xx-reus https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.